Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný "Nový světový řád". Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

21. 3. 2024

Tisk článku

Pavel Kopecký přináší v den schůzky ministrů zahraničí V4 v Praze zásadní a jasný vzkaz Viktora Orbána ke světovému uspořádání po porážce Západu ve válce s Ruskem na Ukrajině, nebo po mírovém ukončení konfliktu, jež má v programu Donald Trump - pokud se dočkáme jeho zvolení - pokud k volbám vůbec dojde

Praha v tomto půlroce předsedá skupině V4 (ČR, Polsko, Slovensko, Maďarsko). Proto dnes hostí setkání ministrů zahraničí těchto středoevropských zemí. Schůzka je bezpochyby další příležitostí ke střetu mezi zastánci státní suverenity a obrany národních zájmů z Maďarska a Slovenska s převodními pákami bruselské a washingtonské linie reprezentované tupohlavým Pirátem Lipavským a polským válečným jestřábem Sikorským.

pp

Nejspíš tedy budeme svědky dalšího střetu. Lze jej očekávat i proto, že maďarský premiér Viktor Orbán právě přišel s tezí, že končí hegemonie Západu, a vzniká úplně jiný Nový světový řád. Současně ujistill, že Maďarsko půjde i nadále  svou nezávislou cestou, přestože na něj některé sousední země tlačí, aby jednal v jiných zájmech (o Ficově Slovensku dnes platí totéž, takže lze snadno odhadnout, koho měl na mysli).

Orbán vyjádřil svůj jasný postoj během výročního setkání s velvyslanci na ministerstvu zahraničních věcí a obchodu v Budapešti. „Hegemonie Západu skončila, o tom dnes nikdo nepochybuje, protože je to dobře podloženo daty,“ řekl - a dodal, že je zřejmé, že světová ekonomika je rozdělena do geopolitických bloků a že na státy, které zastávají suverénní postoje, je globalisty vyvíjen obrovský tlak.

Uvedl, že v rámci členství v bloku existuje jen velmi malý manévrovací prostor. „Zatím je v zájmu Maďarska být členem Evropské unie a NATO, ale nebýt součástí globalistického bloku. Z tohoto důvodu budeme posilovat naše spojenectví s ostatními suverénními zeměmi,“ prohlásil.

ZKUSILI JSTE? V PŘEDJAŘÍ IDEÁLNÍ!

Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Západ válku chtěl - a způsobil

Vyzval maďarské diplomaty, aby v zemích, kde působí, pečlivě sledovali a analyzovali vývojové trendy v souvislosti s formováním nového antiglobalizačního světového řádu. „V éře hrozeb budou mít naši velvyslanci ještě větší roli a úkoly. Budou potřebovat více odvahy než kdy jindy, aby účinně zastupovali naše národní zájmy,“ poznamenal (pravý opak toho, čím ve stejnou dobu krmili hlavy velvyslanců v Praze "kinder-ministr" Lipavský, nejhorší premiér světa Fiala a generál NATO Pavel).

Již dříve Orbán označil ukrajinsko-ruský konflikt za „zástupnou válku“ a konstatoval, že Západ, který kyjevský režim řídí, nemá šanci v ní zvítězit bez ohledu na velikost vojenských dodávek na Ukrajinu.

Vyzval obě strany k jednání o ukončení bojů, aby se zabránilo dalšímu krveprolití, což Kyjev odmítl. Pro Orbána existuje jediné řešení: „Mírová jednání musí dříve či později začít a musí se na nich nějakým způsobem podílet i USA". A kritizoval Brusel za to, že spolu s Británií znemožnily uzavření mírové dohody mezi Kyjevem a Moskvou hned na počátku konfliktu.

Nejde o novinku. Orbán vždy veřejně kritizoval politiku Západu, zejména pokud jde o válku na Ukrajině. Odsoudil sankce vůči Rusku jako kontraproduktivní a dodávky zbraní Kyjevu jako nebezpečné a eskalační. Minulý měsíc v neveřejném vystoupení řekl členům své vládnoucí parlamentní frakce Fidesz-KDNP, že ve světle rostoucí finanční zátěže evropských států kvůli ukrajinskému konfliktu „ navzdory opačné rétorice už téměř nikdo nevěří“, že hubnoucí armáda Volodymyra Zelenského zvítězí.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - o selhávajícím "fialovém" zdravotnímu systému ani nemluvě?

 

SLEDUJTE: Zdraví bez chemie: Elixír života jménem C 60? Šance i pro oběti vakcinace. Proč zemřel vynálezce PCR testů? Výpověď lékařky o zázračném uzdravení. Vražda je součástí systému. Dosažitelná pomoc pro každého. Nejprve musíme přežít!

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho takřka zázračného prostředku na posílení těla i ducha a dosažení praktické dlouhověkosti

Čekání na Trumpa

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó již o víkendu varoval, že čím později bude „vyhlášeno příměří a zahájena jednání, tím hůře pro Ukrajinu.“ Prohlásil, že jednání o ukončení války jsou nevyhnutelná, protože stejně jako „Kyjev nemůže porazit Rusko, tak Rusko nemůže porazit celý Západ" (ostatně ani to není jeho cílem a záměrem, jak beznadějní váleční štváči Západu neustále přesvědčují svou veřejnost).

To je také východisko, s nímž ministři zahraničí Maďarska a Slovenska přijeli dnes do Prahy. Na čem se asi mohou shodnout, když proti nim sedí prodloužená chapadla Bruselu a Washingtonu? Navíc v Praze, kde vládní otěže drží náměsíčný agent, jenž má jediný úkol - co nejrychleji uskupení V4 zničit? Je ovšem otázkou, čím se bude řídit, pokud se do Bílého domu vrátí Orbánův spojenec Donald Trump. 

V předchozích letech se Orbán zúčastnil několika pro-trumpovských akcí a otevřeně fandí jeho znovuzvolení. Prohlásil, že „kdyby byl Trump prezidentem, válka by vůbec nezačala“ a že Trumpův návrat „přinese mír.“

„Nemůžeme a nechceme se vměšovat do voleb v jiných zemích. To ale neznamená, že nesmíme dát najevo, že bychom si přáli, aby se prezident Donald Trump vrátil do Bílého domu a nastolil mír ve východní polovině Evropy,“ zdůraznil.

Je sice dobře, že se zástupci V4 ještě vůbec scházejí. Žádný společný postup, který by jediný znamenal posílení vlivu středoevropských zemí na Brusel a Washington ve smyslu posílení státní suverenity a rozhodování v zájmu jejich národních zájmů, rozhodně čekat nelze. 

Doufejme jen, že čekání na Trumpa se nezmění v "čekání na Godota" - jenž v tomto slavném dramatu, jak známo, nikdy nepřišel.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Den naděje: Co vlastně chceme? Demokracii? Co to je? Ta socialistická přinesla vzepětí. Ta liberální nás žene do pekel a zničení. Orwell věděl: V pojmech je moc. Shodneme se? Jak na to? Již svítá. Nebo ne?

Den naděje: Co vlastně chceme? Demokracii? Co to je? Ta socialistická přinesla vzepětí....

Schwabovi zločinci se nezastaví před ničím živým: Vyhubte domácí mazlíčky! Jedí maso jako lidé. Vyhladovte psy a kočky! Nejlepší jsou hadi a plazi obecně. Zachraňte planetu - pro nás a naše otroky! To je velikonoční nadílka....

Schwabovi zločinci se nezastaví před ničím živým: Vyhubte domácí mazlíčky! Jedí maso jako...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky