Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Doznání americké rozvědky: Válka v Sýrii musí pokračovat. Chybičky při bombardování nejsou náhoda. Říše divů a dohody o zemním plynu. Jaké přehmaty ještě přijdou do voleb? Co udělá Rusko?

Doznání americké rozvědky: Válka v Sýrii musí pokračovat. "Chybičky" při bombardování nejsou náhoda. Říše divů a dohody o zemním plynu. Jaké "přehmaty" ještě přijdou do voleb? Co udělá Rusko?

29. 9. 2016

Tisk článku

Pepe Escobar komentuje situaci v Sýrii ve světle šokujících zjištění ze zdrojů amerických tajných služeb a ptá se, zda výsledek prezidentských voleb tuto pokračující "nepřímou" válku s Ruskem zastaví, nebo naopak eskaluje

Zapomeňme na nekonečné schůzky Kerry-Lavrov. Zapomeňme na ruské odhodlání zabránit, aby se v Sýrii definitivně ujal vlády chaos. Zapomeňme na chvíli i na možnost reálného příměří, které by respektovaly džihádistické loutky Spojených států. Zapomeňme na Pentagon, který absurdně vyšetřuje, co se vlastně stalo, když se “chybička vloudila” při bombardování Dajr az-Zauru. 

Definitivní důkaz "syrského plánu" USA

Definitivní důkaz skutečné agendy amerického Impéria Chaosu, co se týče Sýrie, je k nalezení v dokumentu Vojenské rozvědky Spojených států (Defense Intelligence Agency, DIA) z roku 2012. Ten byl odtajněn už v květnu minulého roku.

Pokud si dokument prostudujeme, dočteme se na straně 291 v sekci C toto:

“Západ, země Zálivu a Turecko (které všechny) podporují (syrskou) opozici… existuje možnost ustavení oficiálního či neoficiálního saláfistického státu ve východní Sýrii (Hasaka a Zaur), což je přesně to, co mocnosti podporující opozici chtějí. Potřebují totiž izolovat syrský režim, na nějž nahlížejí jako na strategické prohloubení šíitské expanze (dosud zahrnující Irák a Írán).”

Dokument DIA byl původně držen v režimu Tajné (SECRET/NOFORN) a oběhl téměř celý dobře známý kroužek amerických rozvědek a bezpečnostních složek - viděli ho v CENTCOM, CIA, FBI, DHS, NGA i na ministerstvu zahraničí. 

Čtěte ZDE: Vražedný "omyl": Americké letectvo v Sýrii otevřeně podporuje ISIL. Proč osleply satelity? Zbraně pro Tel Aviv a izraelský nálet na Kunajtru. Kdo se bojí Rady bezpečnosti OSN?

Válka o světovládu

Jeho přínosem je především zjištění, že minimálně již před čtyřmi lety americké rozvědky dělily pozornost mezi existující al-Kájdu v Sýrii (jinak také zvanou Džabhat al-Nusrá) a vytvoření ISIS/ISIL/Daesh, neboli Islámského státu.

Je samozřejmě už dlouho veřejně známo, že Spojené státy umožnily vznik Islámského státu zcela vědomě - tuto informaci pustil na veřejnost současný poradce Donalda Trumpa, generálporučík Michael Flynn. Pamatujete na ten konvoj zářících bílých Toyot vyfocený v poušti? Islámský stát je prostě velmi důležitou položkou arzenálu strategických zbraní Spojených států v jejich nekonečné válce o vládu nad světem, pardon, chtěl jsem samozřejmě říci terorismem.

Politická Říše divů

Jasněji už to DIA říci nemohla: “saláfistický stát” je potřeba, aby bylo možno “rozdělit a panovat” - dovést Sýrii do stavu nikdy nekončícího chaosu. Zda jde o frontu al-Nusrá (ve washingtonském žargonu proslulou pod eufemistickou přezdívkou “umírněná opozice”), nebo al-Bahgdádího chalífát, je už jen nedůležitý detail. 

Politická Říše divů. Alenka by jistě řekla, že je to divnoucnější a divnoucnější - Hasaka i Dajr az-Zaur jsou totiž místa jmenovaná právě v dokumentu DIA. A stala se cílem “nedopatření” s bombardováním. NÁHODIČKA? Ani ne. Není tak úplně divu, že šéf pentagonu Ash “To-Je-Naše-Planeta” Carter nechtěl žádné svědky toho, co je přímým porušením dohod Kerryho s Lavrovem.

Je jasné, že nikdy neuvidíme podpobné dedukce v amerických korporátních médiích - jako třeba v redakční sekci Washington Times. To bychom chtěli mnoho. “Blogosféra” ale nezklamala

Co na to Rusko?

Klíčovou otázkou samozřejmě zůstává, co s tím vším udělá Rusko. Tedy kromě toho, že ruský představitel v OSN Vitalij Čurkin vyjadřuje své zděšení nad hysterickými výstupy bláznivé babky jménem Samantha Power. 

Ale co udělá Moskva s faktem, že celá mlhovina zvaná po americku “umírnění rebelové” - z nichž všichni mají v mozku wahhábistickou ideologickou matici - je pevně přisátá na CIA/Pentagonem kontrolovanou dodávku zbraní a vojenské síly? Hillary “Královna Války” Clintonová, pokud se dostane k moci, samozřejmě situaci jen dále zhorší.

Dokument DIA říká jasně, co je cílem. Navíc je zjevným pokračovatelem politiky rozděl a panuj, kterou jsme viděli v různých obměnách, počínaje plánem Yinon na ustavení Velkého Izraele, a konče delirickými představami vtělenými v Projektu pro nové americké století (PNAC).

Čtěte ZDE: Islámský stát jako nástroj americké zahraniční politiky: Boj proti islamistům jen naoko. Jak zabít více much jednou ranou? Rusko, ropa, moc. Řeky krve a uprchlické tsunami

Hra o plyn a volby

Podíváme-li se na věc z hlediska ropného blízkovýchodního “Potrubstánu”, o nějž jde samozřejmě také “až v první řadě”, je celý problém především o plynovodu, jenž má vést z Kataru do Turecka - přes Sýrii. Konkurenční projekt je potom potrubí vedoucí zemní plyn po linii Írán-Irák-Sýrie. Na tento plynovod již existuje psaná dohoda, vtělená do Memoranda o porozumění.

Lavrov je příliš obratný diplomat na to, aby se o tom kdykoli zmínil - ale po Dajr az-Zauru má Moskva definitivní důkaz toho, že jakékoli příměří, které dohodne s Washingtonem ve věci Sýrie, je odsouzeno k nezdaru. Zkrátka - nekonečná světová válka znovu metastázovala. A z fáze “boje se zlou al-Kájdou” se opět překlopila do podpory syrské al-Kájdy i jejího věrného spojence, “Chalíf-fejku” ISIS, v podání USA. 

Před listopadovými prezidentskými volbami v USA nás už asi nic podstatného nečeká – tedy kromě několika dalších “chybiček”, které nepochybně nařídí Ash Carter mezi tím, co bude pročítat v novinách inzeráty na pracovní místa.

Po volbách - to je jedna velká neznámá. Platí ovšem, že vojensko-zpravodajsko-bezpečnostní byznys stále potřebuje démonizovat Rusko - je to pro něj historická příležitost, jak si vydělat peníze. A pokud se Impérium a jeho vláda dostanou do pracek “tří harpyjí” Clintonové, Nulandové a ideové strůjkyně všeho toho zmatku Michelle Flournoyové, máme se na co těšit.

Zdroj.

 

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky