Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
SPOLU za policejní brutalitu: Městapo v Hradišti zasahuje. Sanitární diktatura v ukázkové akci. Dětský pláč. Náhubek i na prázdné ulici? Další Kauza Klaus: Neříkejte totalitní Hygieně pravdu!

SPOLU za policejní brutalitu: Městapo v Hradišti zasahuje. Sanitární diktatura v ukázkové akci. Dětský pláč. Náhubek i na prázdné ulici? Další Kauza Klaus: Neříkejte totalitní Hygieně pravdu!

11. 3. 2021

Tisk článku

Zdeněk Koudelka reaguje na čerstvý případ nesmyslné policejní brutality v souvislosti se stejně nesmyslnými údajně protiepidemickými opatřeními vlády

Policejní brutality každý den přibývá. Nejvíce se jí daří v zamindrákovaných duších "měšťákú", kteří dnes tvoří něco jako kdysi pověstná "Pomocná stráž VB". Dostat se ke státní policii je přece jenom určitý proces, ale Městské policie jsou přímo semeništěm násilnických typů. Za současného výjimečného stavu pak mají přímo pré. A dokonce se tím chlubí. Pražští "měšťáci" Protiproudu zaslali před dvěma dny třeba tuto zprávu:

"Během řešení přestupku 47leté ženy, která neměla v ulici U Sparty v Praze 7 nasazený ochranný prostředek dýchacích cest, vyzval strážník ze stejného důvodu kolemjdoucího muže k nasazení respirátoru. Muž opakovaně odmítal výzvy uposlechnout, snažil se z místa odejít a strážníky ignoroval. Po oznámení, že bude předveden na služebnu státní policie, začal hystericky křičet a odmítal spolupracovat. Společně s hlídkou Policie ČR, která se nacházela poblíž, byl nakonec zpacifikován a skončil v poutech. Svou totožnost prokázal 41letý muž na služebně, jeho chováním se budou zabývat správní orgány."

Mluvčí Městské policie se pak snaží najít omluvu typickou pro podobné situace: "Při kontrolách dodržování mimořádných opatření strážníci pouze konají svou práci, na jejich obsah nemají žádný vliv. Použití donucovacích prostředků v naprosté většině předchází vyhrocené a neadekvátní chování osob, které se přestupku dopouštějí. (Stalo se 9. 3. 2021 po 18. hodině)"

Nejen v Praze

Tak se podívejme jak soudruzi příslušníci "pouze konají svou práci" třeba na Moravě. Podal nám k tomu komentář ústavní právník Zdeněk Koudelka:

V Uherském Hradišti včera 10. 3. 2021 strhli strážníci městské policie tatínka tříletého chlapce na zem a drsně odvedli. Dítě ponechali jeho osudu. Naštěstí se o něj postarala žena z blízké pekárny. 

To vše proto, že tatínek, který dítě vyzvedl na dětském hřišti a odváděl domů, neměl na prázdné ulici roušku. „Tati, tati,“ pláče malé dítě a bezmocně přihlíží, jak se dva policisté snaží zpacifikovat jeho otce a povalí jej na zem. Nešťastné dítě dojemně zkouší tátovi pomoci. Malé dítě ví, kde je sprosté násilí a komu se má pomoci. Tátu jeden z policistů zalehl na záda a druhý mu kroutí ruce. „Pusťte mě, mám tady dítě,“ snaží se muž policisty přesvědčit, že takové brutální jednání není před zraky dítěte vhodné. Policisté otce odvádějí. Dítě se ocitá samotné na ulici, jeho otec byl jediný, kdo mu dělal doprovod. Vystrašeně pak běží k přicházející ženě z nedalekého pekařství.

Zdeněk Koudelka: Nosit roušku na prázdné ulici je příkaz nedůvodný a hloupý

Příkaz nosit roušku na prázdné ulici je nedůvodný a hloupý. Je-li někdo sám či ve velkém odstupu na ulici v zastavěné obci, je to stejné, jak kdyby byl sám mimo zastavěné území obce. Pakliže městská policie vymáhá brutálními prostředky nedůvodný a hloupý příkaz, sama jedná hloupě.

Vyjádření manželky na facebooku

Odpovědnost má starosta z ODS

Ze zákona řídí městskou policii starosta. Starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha z Občanské demokratické strany má odpovědnost za to, jak městská policie v Uherském Hradišti jedná. ODS realizuje policejní stát v praxi jednoho města, kde vládne. ODS v Uherském Hradišti vládne díky koalici s lidovci a TOP. Tedy ve městě vytvořila koalici, která pod názvem SPOLU chce získat moc ve státě. Jak by se pak chovala k občanům, ukázala v Uherském Hradišti. Je to SPOLU za policejní brutalitu.

Zástupci ODS, lidovců i TOP vyčítají prezidentovi republiky, že prý rozděluje společnost. A oni ji svým brutálním policejním násilím v Uherském Hradišti nerozdělují? Předseda Senátu z ODS podporuje demokracii a lidská práva na Tchaj-wanu a v Tibetu. Ale jak si ODS představuje své vládnutí, dokázala v Uherském Hradišti. Neměl by se předseda našeho Senátu spíše vyjadřovat k policejní brutalitě na Moravě, než v Asii? Co je pro něho přednější?

ODS se tváří jako opozice vůči vládě Andreje Babiše. Ale příklad Uherského Hradiště ukazuje, jak se aktivně za použití brutality podílí na vymáhání i nedůvodných a hloupých vládních zákazů.

Je opozicí s vládou kolaborující.

Další "Případ Klaus": Nedávejte Hygieně pravdivé informace

Hygiena protiústavně využívá informace získané od lidí k jejich postihu, aniž by je upozornila, že to, co řeknou, může být použito proti nim.

Případ bývalého prezidenta Václava Klause odhalil úděsnou praxi hygieny. Václav Klaus, který onemocněl koronavirem, v rámci trasování přímo či skrze svůj doprovod poskytl pravdivé informace o pohybu. Hygiena tyto informace využila k iniciování sankčního řízení proti němu, tedy ne pro ochranu zdraví lidí.

Václav Klaus navštívil svou nemovitost v Černém Dole v uzavřeném okrese Trutnov ještě před plošným zákazem cestování. Předtím si ověřil na krajské hygienické stanici, zda tak může učinit a bylo mu sděleno, že ano, pokud prokáže vlastnictví např. výpisem z katastru nemovitostí. Ten si obstaral. Na hranici okresu byl kontrolován policií, která mu cestu s tímto výpisem umožnila. Později však hygiena iniciovala přestupkové řízení za tuto návštěvu.

Pomiňme absurditu postihu za to, že postupoval podle instrukcí státních orgánů, byť to dokládá absenci principu právního státu. Takové jednání je zakázanou provokací údajného nezákonného jednání státem. Úděsné je zjištění, že hygiena nepoužívá informace získané od občanů v rámci trasování jen k předcházení šíření koronaviru, ale využívá je k jejich postihu, aniž by je na to upozornila. Záludným zatajením možného použití získaných informací, porušuje ústavní zákaz sebeobviňování, který i děti znají z detektivních filmů známými slovy: vše co řeknete, může být použito proti vám.

Čtěte ZDE: Hnutí odporu: Nedělní demonstrace proti totalitě. Živá vzpomínka na Palachův týden. Zatčení poslance Volného. I Ústava už má náhubek. Roman Horký a jeho Havran. Až si přijdou pro vás…

Je to neústavní i hloupé. Kdo se dívá na seriál Letecké katastrofy, ví, že americký úřad vyšetřující letecké nehody je úspěšný v získávání pravdivých informací tím, že výpověď před ním učiněná nesmí být použita v trestním řízení proti vypovídajícím osobám. Tedy i ten, kdo mohl svou nedbalostí zavinit leteckou nehodu, se nebojí vypovídat, jelikož mu to nemůže uškodit. Kdyby tomu bylo naopak, řadu věcí by zamlčel. Pro letecký úřad totiž není určující potrestat viníka, ale získat informace, na základě kterých může novými opatřeními zabránit opakování nehody.

Hygiena si musí uvědomit, zda je pro ni prioritou získat informace pro zdravotnický účel nebo pro postih osob, které ji informace sdělují. Za neústavní a záludné jednání hygieny odpovídá ministr zdravotnictví Jan Blatný. Pokud nebude tento ministr odvolán a nenastoupí nový, který zakáže hygieně zneužívání poskytnutých informací k postihu těch, kteří je poskytují, pak každý může odmítnout sdělení informací, pokud by si tím přivodil postih sám nebo osoby blízké.

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky