Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Europarlament pracuje: Jak na prdící krávy? Týráním zvířat k lepšímu světu. Stravovací směrnice pro občany EU. Bojovat za mír, dokud nezůstane kámen na kameni. Konečným cílem hladomor? Piráti se jistě vynasnaží

Europarlament pracuje: Jak na prdící krávy? Týráním zvířat k lepšímu světu. Stravovací směrnice pro občany EU. Bojovat za mír, dokud nezůstane kámen na kameni. Konečným cílem hladomor? Piráti se jistě vynasnaží

13. 7. 2021

Tisk článku

Ivan David - poslanec Evropského parlamentu za SPD - referuje, s jakými nápady přicházejí jeho kolegové, aby nám zajistili světlé zítřky

Včera jsme měli na programu Zemědělského výboru Evropského parlamentu zase jednu z přehlídek ztraceného času. Týkala se hlasování o Strategii EU ke snižování metanu.

Mezi 188 pozměňovacími návrhy, které na 90 stranách předložili členové výboru, lze najít skutečné „perly“. Irský poslanec Colm Markey z strany Fine Gael, která je součástí Evropské lidové strany, navrhuje podávat hospodářským zvířatům doplňky stravy, které by snížily jejich produkci metanu. Při čtení jeho pozměňovacího návrhu jsem nevěděl, zda se mám smát nebo plakat. Živočišným uhlím proti globálnímu oteplování!

Týrání dobytka

Je zvláštní, že takový nesmysl navrhl zrovna člen Zemědělského výboru z Irska, které patří mezi přední chovatele a exportéry hovězího. Budu samozřejmě hlasovat proti tomuto "návrhu". Je sice pravda, že krávy, kozy a ovce při trávení rostlin vytváří v trávícím traktu metan. Nejde však o žádnou katastrofu. Býložravci takto tráví miliony let a doposud to nevedlo k žádné planetární katastrofě. Celý ten humbuk s údajnou změnou klimatu má za cíl hlavně rozebrání miliard eur dotací na zcela nesmyslné projekty. A také jde o „vznešenými“ proklamacemi maskovanou snahou o zničení průmyslu a zemědělství v zemích EU. Cílem je utlumení domácí výroby potravin a umožnění zvýšení dovozů ze třetích zemí. Jako kdyby v jižní Americe krávy neprděly.

Ještě zvláštnější je však fakt, že poslanec z frakce, která intenzivně prosazuje omezování živočišné výroby formálně zdůvodněné snahou o zlepšení životních podmínek zvířat, předložil pozměňovací návrh, který by způsobil rozsáhlé týrání zvířat. Změna trávících pochodů je závažný zásah do organismu. Má nebezpečné vedlejší účinky. Zhoršení produkce mléka a snížení přírůstků masa, které by měly vážné ekonomické dopady na chovatele, jsou „pouze“ jejich projevem. Jde o poškození přenosu živin z potravy do těla. Tedy o odpornou formu jejich týrání.

Nejhorší na tom je, že kolega Markey si při předkládání tohoto nesmyslu zřejmě nepřečetl pozměňovací návrhy, které předložili ostatní poslanci. Snadno by se mohl dozvědět, že metan biologického původu je plyn s krátkou životností. Nejpozději do 12 let se v atmosféře rozpadá. Metan vypuštěný do atmosféry při prdění hospodářských zvířat nemá na údajnou změnu klimatu absolutně žádný vliv. Vzniká z rostlin, které před tím pří svém růstu pohltily oxid uhličitý, který je klimatickými aktivisty pokládán za hlavního pachatele údajného globálního oteplování. Jeho uvolňování do atmosféry a následné pohlcování je přirozeným přírodním uzavřeným koloběhem.

Čtěte ZDE: Eurosoudruzi perlí: Budeme platit prdné? Ani psychiatr s poslanci mnoho nezmůže. Krávy, ovce, prasata a plynovod. Na výběr hlad nebo přechod k veganství. Co když po fazolovce překročíme emisní limity?

Kudy kam

Křečovitá snaha zavděčit se klimatickým aktivistům u některých poslanců připomíná staré "socíkové" pořekadlo: „Budeme bojovat za mír, dokud nezůstane kámen na kameni“. Hlasoval jsem proti vzniku „bruselského velkého bratra“, který by on-line sledoval co, kdo od koho a za kolik kupuje.

Europoslankyně Anja Hazekamp z holandské strany Za práva zvířat, která je součástí frakce Zelených, v nichž působí i čeští Piráti, navrhuje pomocí nástrojů svěřených Komisi „drasticky snížit spotřebu masa“. Podle ní by to mělo vést ke zlepšení stavu klimatu. A kvůli tomu navrhuje Komisi svěřit pravomoc sestavovat závazné stravovací směrnice pro občany EU.

Zřejmě už dlouho nebyla v zemědělském provozu. Každý sedlák by jí totiž rychle vysvětlil, že drastické snížení spotřeby masa by vedlo k drastickému snížení počtu chovaných zvířat. Lidově řečeno k jejich hromadnému vybíjení. Poté by logicky došlo ke snížení produkce hnoje a močůvky, které jsou jako hnoji nezbytné i v rostlinné výrobě.

Její recept je tedy návod ke způsobení hladomoru.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor o Rajchla? Konečná válí! Nedělejme fauly. Jak debilizovat mladé? Rozpadne se EU sama, nebo jí k tomu musíme pomoci? Slovo je tu navždy

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor...

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je tu opět inovace podvodů před prezidentskými volbami. Nejsi občan? No a co? Tady máš řidičák - a běž to tam hodit! Tam ilegálové. U nás Ukrajinci?

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky