Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
DOST bylo Bruselu: Potápějící se loď EU rychle opustit. Bruselsko-berlínský král je nahý. Kudy: referendum, nebo čekat na rozpad impéria? Kolik času tyranům ještě zbývá? Vývoj ke svobodě může být překotný. Štěstí přeje připraveným

DOST bylo Bruselu: Potápějící se loď EU rychle opustit. Bruselsko-berlínský král je nahý. Kudy: referendum, nebo čekat na rozpad impéria? Kolik času tyranům ještě zbývá? Vývoj ke svobodě může být překotný. Štěstí přeje připraveným

15. 2. 2022

Tisk článku

Radek Pokorný přináší zprávu a videozáznam z pondělního semináře Akce D.O.S.T., na kterém významné osobnosti naší euroskeptické scény diskutovaly o tom, jak obnovit státní svrchovanost naší země

Abychom mohli obnovit naši plnou státní svrchovanost musíme, co nejrychleji opustit Evropskou unii - a to i přes případné těžkosti které takový krok s sebou ponese. Druhou možností je potom očekávat rozpad bruselského impéria, což vzhledem k současné mezinárodní situaci rovněž není nereálné. Shodli se na tom účastníci semináře, který v pondělí 14. února uspořádala na Novotného lávce v Praze Akce D.O.S.T.

Referendum o vystoupení z EU by mohlo být příležitostí přesvědčit veřejnost o škodlivosti našeho členství v Evropské unii a seznámit občany s negativy, které naše členství zemi přináší. Zároveň, je to jedna z mála možností, jak prezentovat naše myšlenky široké veřejnosti. „Občané by měli dostat prostor, aby projevili svůj názor,“ uvedl politolog Tomáš Doležal, který vystoupil na prvním panelu s názvem „Přínosy a úskalí referenda“, ve kterém zastoupil poslance SPD Jiřího Kobzu.

EU podle něho vytváří stále větší tlak na centralizaci a Česká vláda rezignovala na obhajobu našich zájmů. Myšlenka odchodu z EU se tak stává stále naléhavější. „Pomyslný Bruselsko-berlínský král je nahý. Dávno už neplatí postoj tzv. eurorealistů, kteří říkají, že EU má sice hodně chyb, ale naše členství je výhodné z ekonomického hlediska. Tak tomu už delší dobu není,“ prohlásil Doležal.

Místopředseda Akce D.O.S.T. Michal Semín, který celým večerem provázel, připomněl, že před dvaceti lety bylo založeno občanské sdružení Občané proti EU (OPEU), které varovalo ve svém Manifestu před vstupem ČR do EU. Na kampani proti vstupu do EU se podílelo mnoho osobností, které v roce 2007 připojily své podpisy pod Manifest D.O.S.T., obhajující svobodu jednotlivce a státní suverenitu. Semín zároveň odcitoval úryvek z Manifestu OPEU.

„Principem politického myšlení představitelů EU, stejně jako marxistů je historický determinismus a přesvědčení o "odumírání národů". Podle něj probíhají dějiny po nezměnitelných drahách, lhostejno, co činíme, až do vítězství socialismu a komunismu. Přesně tyto obrazy jsou v EU opětovně používány. Všichni politici, včetně českých, používají příklad vlaku, který se již rozjel, a kdo nenaskočí, má smůlu. Nikdo ale přesně neví, do kterého cílového nádraží jede!“

Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová-Zahradníková jasně deklarovala připravenost usilovat o plné obnovení naší státní suverenity včetně vystoupení z EU. Zároveň poukázala na mnoho překážek, které nás na této cestě čekají. Případné obtíže by nás ale neměly odradit od úsilí opustit EU. „V Evropské unii v tomto molochu již nechceme být. Nesmí se o nás rozhodovat v Bruselu či Berlíně. Trikolóra vždy podpoří všechny iniciativy, které rozvolní naše vztahy s Evropskou unií, včetně referenda,“ uvedla Majerová-Zahradníková.

Čtěte ZDE: Napětí houstne: Kdo vystřelí na Brusel jako první? EU překračuje další a další meze. Opakuje se historie americké občanské války? Nepěkné vysvědčení. Molocha je třeba zbořit. Naštěstí zatím nemá armádu

Podle předsedy hnutí Otevřeme Česko Jakuba Olberta, je vystoupení z EU nevyhnutelné. Zároveň uvedl, že by s tím příliš neotálel, neboť situace v budoucnu by se mohla pro takový krok ještě zhoršit. „Evropská unie není tou organizací, do které jsme vstupovali. Čím dále budeme s vystoupením otálet, tím hůře. EU je jednoznačné zlo, a je třeba odtud odejít co nejdřív“, řekl předseda hnutí, které zorganizovalo řadu demonstrací proti covidové totalitě a vládou prosazovanému pandemickému zákonu.

Mediální krajinu před případným referendem popsal vysokoškolský pedagog a mediální expert Petr Žantovský, podle kterého v budoucnu hrozí, že cenzorské úřady působící při některých ministerstvech, které se snaží zlikvidovat svobodu slova a vyhladovět alternativní média, by mohla v budoucnu podmínky pro případné referendum učinit ještě horšími, než je tomu dnes.

Zároveň upozornil na slovenskou zkušenost, kdy statisíce slovenských koncesionářů odmítlo platit televizní poplatky, a donutili tak slovenskou televizi a parlament ke změně přístupu. To je podle Žantovského první předpoklad, abychom mohli začít uvažovat o referendu. Neboť bez změny přístupu ČT a ostatních veřejnoprávních médií, by bylo stejně zmanipulované jako to o našem vstupu do EU v roce 2003.

Předseda spolku Odchod Matěj Gregor zabývající se propagací našeho vystoupení z EU převážně mezi mládeží, vyzval k co nejrychlejšímu uspořádání referenda. Popsal situaci, která předcházela Brexitu. Byl úspěšný i díky jasně nastaveným parametrům kampaně pro odpůrce a příznivce setrvání v EU na britských ostrovech. „Britové měli pod přísnými pokutami podrobnou kontrolu nad kampaní. Prostor pro obě strany byl vyvážený. BBC měla jasně vyměřený prostor, který byl přesně napůl vyhrazen příznivcům setrvání i příznivcům Brexitu,“ uvedl Gregor.

Právě to podle něho velmi pohoršovalo příznivce setrvání Británie v EU, kteří tuto paritu označovali paradoxně za manipulaci a velmi se pohoršovali, že musejjí diskutovat s někým, kdo má jiný názor. Průběh britského referenda dal Gregor do ostrého protikladu, ke zmanipulovanému referendu o našem vstupu do EU v roce 2003.

Ve druhém panelu nazvaném „Jsme připraveni na obnovení státní suverenity?“ Vystoupil mediální analytik, hudebník a bývalý ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl. Vyzval přítomné, aby protentokrát zapomněli na to, co nás rozděluje a snažili se co nejdříve obnovit naši státní svrchovanost. „Pro tentokrát je třeba, aby se hráči Sparty a Slávie spojili a společně usilovali o návrat politického hřiště, které nám Brusel vzal.“

Zároveň upozornil, že na obnovení státní suverenity se není třeba nijak zvlášť připravovat, neboť na lepší situaci vždy připraveni jsme. „Na svobodu není třeba se připravovat.“ Náš dnešní stav v EU přirovnal ke stavu vězně v temné kobce. Zároveň upozornil na skutečnost, že dějinné změny mají často vlastní dynamiku a mohou nás překvapit. Tak by to klidně mohlo být i s rozpadem EU a obnovením naší svrchovanosti.

Zástupce Spojenectví Říp Antonín Baudyš upozornil ve svém vystoupení, že boj proti globálním elitám, by se neměl soustřeďovat pouze na EU, která je podle něho součástí širších globálních struktur. „Jsou to pouze nosiči vody,“ uvedl. Skuteční hybatelé jsou podle Baudyše skryti.

Bývalý ministr zdravotnictví a současný europoslanec a člen předsednictva SPD Ivan David analyzoval s ohledem na historické zkušenosti možnosti vyhlášení referenda a varoval před nejednotností euroskeptické opozice v této otázce. Struktury EU jsou podle něho připraveny pod jakoukoliv záminkou zlikvidovat národní státy, neboť pro nadnárodní kapitál, který stojí za globálními korporacemi, představují národní státy zbytečnou komplikaci v systému řízení.

„Můžeme usilovat o vyvážené vztahy, které by nám garantovaly suverenitu a za určitých předpokladů toho můžeme dosáhnout. Například v situaci kdy Německo a Rusko se budou vzájemně potřebovat a společně uznají, že nebudeme patřit do výlučného vlivu ani jedné strany. To však nebudou chtít připustit Spojené státy. Pokud by Evropa přestala být jejich vazalem, pak by to snad bylo možné,“ uvedl David. Vždycky se podle něho najdou síly, které ve spojení s cizí mocí usilují o ovládnutí země, kterou chtějí spravovat a jsou ochotni v zastoupení vládnout v protektorátu, být prodlouženou rukou cizí moci - čehož je dobrým příkladem současná Fialova vláda.

David si podle svých zkušeností z europarlamentu uvědomuje, že i když jsou struktury stojící za EU dnes velmi silné, přesto může v budoucnu dojít k revoluční situaci, a EU by se mohla rozpadnout dříve, než si myslíme. Na takovouto eventualitu bychom měli být podle něho připraveni.

Filosof Jiří Hejlek, upozornil, že kořenem zla není EU samotná, ale globální plutokracie, která EU využívá jako svůj nástroj k ovládání evropských států. „Jak vidíme v ostatních evropských západních zemích, které nejsou členy EU, jako je Švýcarsko, Norsko nebo Velká Británie, útok progresivistů na základní hodnoty jako je rodina, probíhá v neztenčené míře jako v členských zemích EU. „Pro nás dnes zbývá jediná možnost, a to je očekávat rozpad Evropské unie, což vůbec není nereálné,“ uvedl Hejlek.

Čtěte ZDE: Odložme růžové brýle: Pád se zrychluje. Proč je Západ nebezpečným místem? Rusko a Čína by nás neměly trápit. Končí legrace i svobodný život. Komunismus nevznikl na východě. Vracíme se do padesátých let?

Předseda Svobodných Libor Vondráček se věnoval ve svém vystoupení právnímu rámci, kterým Evropská unie pomocí směrnic a nařízení omezuje naši státní svrchovanost. „O roku 2009 máme v programu vyřešenu otázku, zda vystoupit, a ptáme se pouze jak. Za které dveře máme vzít, aby se podařilo otočit tou klikou a mohli jsme odejít,“ uvedl Vondráček

Bývalý ministr a velvyslanec v Rusku a na Ukrajině poslanec SPD Jaroslav Bašta rovněž míní, že k rozpadu EU může dojít dříve, než bychom předpokládali, a proto bychom měli být na tuto eventualitu připraveni. „Osobně si myslím, že ta změna může přijít relativně rychle, protože mezinárodní vývoj obsahuje natolik iracionální prvky, které se dají velmi obtížně normálně vysvětlovat. Snad jen tím, že občas převládne ideologie, která zničí svého nositele.“

Bašta zároveň upozornil na podobnost současných plánů EU jako j Green Deal a podobné projekty s revolučními projekty Mao-Ce tunga, jehož Velký revoluční skok vedl k hladomoru, jež měl za oběti desítky milionů životů. K mezinárodnímu zakotvení ČR po opuštění EU Bašta uvedl, že jednou z alternativ by mohla být Středoevropská unie, která by po rozpadu EU mohla nahradit současný nefunkční centralistický moloch Bruselu. Bašta to řekl jako jeden z účastníků závěrečného panelu nazvaného „Nové mezinárodní zakotvení svrchované ČR.“

Hudebník, spisovatel a místopředseda Trikolóry Petr Štěpánek, varoval před závislostí na jakékoli velmoci. Podle něho bychom měli usilovat o co největší samostatnost na jakýchkoli zahraničních vlivech, ať už přicházejí ze západu nebo z východu. „Jedním z důvodů je také to, že ani východ ani západ už nejsou tím, co dříve bývaly. Co kdybychom zase jednou dělali věci po svém, sebevědomě a efektivně,“ vyzval Štěpánek.

Bývalý velvyslanec ve Francii politolog a vysokoškolský pedagog Petr Drulák se věnoval obtížnosti cesty k úplné samostatnosti a vyjádřil pochyby, zda jsou v současné době příznivé podmínky pro vystoupení z EU. Varoval také před „Hlubokým státem,“ který prorůstá naši státní správu a velmi intenzivně by se v případě snahy o vystoupení z EU nebo NATO proti takovému kroku bránil.

Drulák zároveň upozornil, že jednou z cest jak si vydobýt větší díl svrchovanosti na těchto strukturách v mezinárodním měřítku, je uplatňování silového vztahu s našimi partnery včetně Německa, které je na nás podle něho částečně energeticky závislé. Kromě toho je třeba rozvíjet i kooperativní přátelské vazby s našimi nebližšími partnery v rámci středoevropské spolupráce.

Bývalý europoslanec a člen správní rady Institutu Václava Klause Ivo Strejček, který celý seminář svým vystoupením uzavřel, upozornil na důležitost přípravy na kolaps EU, který podle něho může přijít brzy a mohl by nám přinést samostatnost, pokud budeme dostatečně připraveni. Zároveň upozornil na hodnotový rozklad Západu, který by k takovémuto vývoji mohl v budoucnu přispět.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky