Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Prohlášení Petra Hájka: Vypnuli nás. Je 25. únor 1948, nebo 2022? Jsme zpátky!

Prohlášení Petra Hájka: Vypnuli nás. Je 25. únor 1948, nebo 2022? Jsme zpátky!

25. 2. 2022

Tisk článku

Petr Hájek píše vyjádření k dnešnímu protiprávnímu cenzorskému kroku současné totalitní vlády, která se rozhodla již i pošlapat Ústavu České republiky

Tak nám vypnuli Protiproud.cz (stejně jako dalších 7 webů). Kdo? No ONI. Vlastně ani nevíme, kdo přesně. Jedna soukromá firma spravující nic.cz. Učinila tak ve spolupráci s vládou a ministerstvem vnitra. Jsme prý „dezinformační“ a představujeme „ohrožení bezpečnosti státu“. Ani nám to neoznámili. Prostě nás vypnuli. Že to nejde? Bez soudu a tak? Ale jde. Můžou všechno. Jako v každé totalitě.

Protiproud je na mediálním trhu již devět roků. Nejde o zpravodajský web, což už předem vylučuje, že by byl „dezinformační“ (jakkoli je tato gumová nálepka nesmyslná sama o sobě). Protiproud není anonymní. Je to názorový „kontrarevoluční magazín Petra Hájka“, jak zní jeho podtitul. Přináší názory na dění ze všech oblastí života. A jak již jeho název říká, snaží se korigovat jednostrannou propagandu hlavního mediálního proudu. Jde o soukromý podnik. Není napojen na žádnou další strukturu – což autorům umožňuje svobodně šířit názory – tak, jak to zaručuje Ústava ČR. I názory vládnoucí moci nepohodlné. Je ovšem také ekonomickým subjektem. Jsme prostě firma. Někdo nám tedy zavřel firmu. Jako by zavřeli krejčovství za to, že nešije uniformy podle jediného povoleného střihu. 

Budeme se tomu samozřejmě bránit. Jde o krok jednoznačně protiprávní, protiústavní – což si sami cenzoři uvědomují. Proto ministr vnitra Rakušan už hlásí, že bude podobné „vyvlastnění“ potřeba „legislativně ošetřit“ (výhrůžka dalším, pokud nebudou „držet hubu a krok“). V právním státě zpětná účinnost zákona však není možná. Jenže my už dlouho nežijeme v právním státě. To není „komunistická“ Čína nebo nenáviděné „totalitní“ Rusko. To je „svobodná a demokratická Česká republika“ vzor 2022. 

Vyzýváme všechny novináře, politické subjekty i jednotlivce, kterým záleží na zachování občanských svobod – svobody slova a projevu na místě prvním – aby proti této totalitní brutalitě protestovali. Nebo brzy nebude, kdo by bránil je, až na ně přijdou. Pokládáme za příznačné a symbolické, že se tak stalo 25. února – v den výročí protidemokratického puče v roce 1948.

Chci v této chvíli poděkovat za obrovskou vlnu solidarity od našich čtenářů a přátel, která se okamžitě zvedla. Nesčetná vyjádření odporu proti totalitě, nabídky pomoci, finanční dary, to vše nás naplňuje optimismem. Zásluhou řady obětavých lidí se nám nyní podařilo v neskutečně krátké době obnovit Protiproud na této nové doméně www.protiproud.info. Prosíme všechny, aby všemi cestami tuto novou „adresu“ Protiproudu ve veřejnosti šířili. 

Boj za obnovení občanských svobod v naší těžce zkoušené zemi – svobody slova a projevu na místě čelném – pokračuje.

Zvítězíme!

Petr Hájek, šéfredaktor Protiproudu, 

25. února 2022

Upozornění: V souvislosti se zablokováním domény jsme nuceni narychlo změnit též redakční e-mail: [email protected].




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky