Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Státní moc ve stopách Gottwalda: Opakování 25. února 1948. Náhoda? Ne. Hackeři totality. Prokurátor Rudá smrt opět úřaduje. Fialovy gumové hrany. Kam zmizel covid? Kriminály pro nepodvolené otevírají brány

Státní moc ve stopách Gottwalda: Opakování 25. února 1948. Náhoda? Ne. Hackeři totality. Prokurátor Rudá smrt opět úřaduje. Fialovy gumové hrany. Kam zmizel covid? Kriminály pro nepodvolené otevírají brány

3. 3. 2022

Tisk článku

Petr Hájek konstatuje, že totalitní moc se u zakazování a likvidace svobodných médií nezastaví, ale pod pláštíkem „ukrajinské krize“ provede masívní útok na celou společnost

Vítejte zpět na Protiproudu, přátelé svobody!

Poté, co nás v pátek 25. února vláda, ministerstvo vnitra a tajná policie odstřihly z internetového prostoru, jsme se na něj vzápětí vrátili s adresou www.protiproud.info. Po několika hodinách však následoval obří „hackerský“ útok na naše servery, který nás opět vyřadil z provozu. Proč dávám slovo hackerský do uvozovek? Lidé si totiž představují (a média, filmy atd. je v tom udržují), že velké takzvaně hackerské skupiny jsou nějací divocí mladíci a mladice, ideoví levičáci, kteří skrze počítače vedou boj s vládami a připravují na Západě bolševickou revoluci.

Ve službách totalitní moci

Nic není realitě vzdálenější – a to, co se právě děje, to dokonale ilustruje. Revoluce již proběhla – a nyní jde o to, ji udržet a upevnit. Svoboda slova je vždy na prvním místě seznamu poprav každé totality. A nástroje proti ní se mění jen podle stavu technologií. A tak vedle hackerských skupin „byznysových“ (napadnou systém nějaké instituci, a za vrácení dat požadují vysoké výkupné), jsou ti ostatní s vládami většinou spojeny. V podstatě jde jen o jinou formu či podobu „nevládních neziskovek“, sorosovských nástrojů na vládnutí bez voleb.

Obdobně jako když BIS s anglo-americkým agentem Koudelkou v čele nechá do médií řízeně „unikat“ mystifikace, které pak jejich média – v našem případě vedle „veřejnoprávních“ hlavně miliardářů Bakaly (Respekt, Aktuálně) nebo Lukačoviče (Seznam, Novinky) – šíří ve veřejném prostoru. A vytvářejí alternativní realitu. Třeba o výbuchu muničáku ve Vrběticích rukama ruských špiónů – přičemž se už nikdy nedozvíme o jakýchkoli důkazech, protože neexistují. Ale politický účel je splněn, optimálně vyvolá „barevnou revoluci“ jako dosud neobjasněná vražda novináře, která smetla Ficovu vládu a na Bratislavský hrad přivedla Sorosovu plastovou loutku Čaputovou.

Bolševik bez masky

Přesně totéž jsou takzvaní hackeři Anonymous (a další), kteří o sobě před veřejností vytvářejí romantickou představu jakýchsi bojovníků za spravedlivější svět. Ve skutečnosti jsou to však jen „odvelené jednotky“ tajných služeb vlád typu Bidenova Washingtonu či Lejnové Bruselu (fakticky jejího domovského Berlína). Dělají za ně špinavou ilegální práci, a jejich kriminální činnost proto také nikdo nevyšetřuje – stejně jako řízené úniky policejních kauz do médií. 

Někdo takový proto okamžitě „zasáhl“, když jsme se postavili teroristickému aktu Fialovy vlády s Rakušanem na ministerstvu vnitra, a obnovili jsme činnost Protiproudu. Zákaz zprvu „jen“ osmi nezávislých webů (později přibyly další jako Nová republika atd., dnes už je jich 29) byl lakmusovým papírkem, pokusným balónkem, jak tento brutální a již zcela otevřený cenzorský zásah přijme česká veřejnost. No – nic moc. Dokonce i někteří mainstreamoví vládní propagandisté byli zprvu překvapeni, a vyjadřovali určité pochybnosti, jestli jde o tu nejlepší cestu, jak se vypořádat po bolševicku s názorovou opozicí. Teď už mlčí. Ne všichni, ale většina.

Zato někteří jiní, nikoli bezvýznamní, dál protestují. Jako třeba spoluzakladatel ODS Miroslav Macek, který se otevřeným dopisem obrátil na současného šéfa „strany a vlády“. Mnozí další, kteří se k témuž chystali, však vyděšeně zmkli. To, když Igor Stříž, někdejší vojenský prokurátor předchozího režimu (ve své době přezdívaný Rudá smrt) a dnes už opět Nejvyšší prokurátor nejdemokratičtější a zcela svobodné České republiky, pohrozil: Každého, kdo veřejně projeví jiný než oficiální názor na ukrajinskou krizi, zavřu, až zčerná. Báječná kariéra. Bude jich teď přibývat. Něco jako „generál“ Pavel, který stejně oddaně sloužil jak Sovětům, tak NATO – a teď míří na Hrad.

Fialovy hrany

„Hackeři“ (ať už jsou v tomto případě řízeni odkudkoli) si proto zjevně vybírají. Na některé znovu zprovozněné „zakázané“ weby neútočí, na Protiproud zalehli okamžitě. Odkud to jde, je však jasné. „Propíchl“ to premiér Fiala na Primě, když komentoval útok státu na nezávislá média: „Možná je to na hraně, je k tomu ale potřeba odvaha.“ A aby alespoň něčím „podložil“ tu vskutku chlapskou odvahu při protiprávním jednání své vlády a ministerstva vnitra, pravil dále: „Evropa čelí dezinformačním útokům, musíme mít odvahu to zastavit. Ruská propaganda se snaží lživým způsobem rozeštvat společnost. Je to placené z Ruska a slouží tomu bohužel někteří lidé u nás.“

To je výrok, za který na Fialu podáváme trestní oznámení za trestný čin pomluvy. Jsme pod tak detailním dohledem tajných služeb, že kdyby byla možnost jakkoli jen náznakem takové tvrzení něčím podepřít, už bychom dávno byli všichni v policejních celách. Právě proto, že je to nesmysl, musel prokurátor Stříž vydat varování, že „ideopolicie“ bude podle jeho pokynů stíhat každý státem nedovolený názor – o otevřených informacích ani nemluvě. Jinak než stíháním za názory, se na nás nedostanou. Fiala to samozřejmě ví, a proto pouští do veřejného prostoru takové sprosté dezinformace, kterým se nemůžeme bránit – protože nás zakázali. 

Vypnout vládě nepohodlná média (a když se vrátí, likvidovat je mohutnými pirátskými útoky) není „na hraně“. Je to normální státní terorismus. Protože to však vládě (zatím) docela prošlo, posunula tím hranice totality zase o pořádný kus dál. Fialovy gumové „hrany“ jsou jen další z testů (ne)odolnosti české společnosti. Covid náhle zmizel, jako by nikdy nebyl, jako by tady dva roky netrénovali veřejnost k podvolení na vakcinační poslušnosti – a nahradila jej válečnická propaganda a psychóza, ještě o velký stupeň vyšší než ta předchozí. Teď přijdou další překročení „hran“ naší dávno už jen formální demokracie a právního státu. Vyhlášení "nouzového stavu" (od pátku) je dalším krokem v salámové metodě nastolená otevřené tyranie. 

Rozděl a panuj

Kde to skončí? Opět: ono to není odtrženo od dalších „pohrom“. Ukrajinská krize a zatím nevyhlášená válka proti Rusku budou propagandistickou zástěrkou pro zakrytí katastrofální hospodářské (a morální a mravní) sebevraždy, kterou si Západ sám nadiktoval a způsobil. Green Deal a Velký reset jsou spojené nádoby. Již nám soudruzi hlásí, že sankce proti Rusku nás budou také bolet. Jako velké vítězství nad prezidentem Putinem to obhajují především ti, kterých se hospodářská katastrofa fakticky nedotkne, protože ze svých luxusních příjmů (pochopitelně z daní ožebračovaných poplatníků, především střední třídy) drastické ceny energií a všeho ostatního hravě zvládnou. 

Až velmi brzy přijdou zmasakrovaným podvoleným první nesplatitelné účty, strachem zhypnotizovaná společnost se už neodváží ani ceknout. A pokud někteří ano, všechny jejich protesty budou označeny za podporu Putina – a kriminalizovány. 

Hlavně však: Pokud nebudou k dispozici alespoň svobodná internetová média, nikdo se o represích ani nedozví. Jen Česká televize a spol. budou prokládat nekonečné „ukrajinské speciály“ hlášením o „peticích ze závodů“ na podporu vlády a politických procesů s „kremelskými agenty“ – tak jako po únoru 1948. Už nyní policie vyšetřuje bývalého poslance za KSČM Vondráčka za jeho „protistátní“ výroky na Putinovu adresu, ačkoli "čin" se udál dávno před invazí. To nám na vědomí dali, protože jde o signál pro ostatní: Bacha, dopadnete jako on. 

Většina se brzy podřídí, menšina nepodvolených bude izolována a kriminalizována. Staré „rozděl a panuj“ dostane jen nový přebal.

25. únor 2022, den, kdy nás vypnuli, je od 25. února 1948, kdy předchozí „sametovka“ zardousila zbytky poválečné demokracie, vzdálen napohled téměř tři čtvrti století. Ale kdepak. Teď se k němu připojili „bypasem“. Je to tady.

My, kteří ještě pamatujeme, víme, co bude následovat. Ale víme také, že ani tehdy to všichni nevzdali. Teď půjde o to, aby si na to nikdo nevzpomněl. Paměť je zrádná a může inspirovat. Malá testovací otázka: 

O co, že letos nebudou (tak jako každoročně a zatím bezúspěšně) současní vládci navrhovat na státní vyznamenání bratry Mašíny?

Jsme zpátky

Trvalo skoro celý týden, než se Protiproud opět dostal do on-line komunikace. Byly to pro nás dosti dramatické dny. Vedle všeho ostatního jsme také se spřátelenými významnými právníky pracovali na obsáhlé žalobě proti soukromé firmě, která nás na žádost vlády, ministerstva vnitra a tajné policie vypnula. Tím, že šlo o krok bezprecedentní (neexistuje judikatura), musí být tato žaloba dokonalá. Vlastně se tak stane vzorem, podle nějž budou postupovat i další "zakázaní". Mezitím jsme založili ještě diskusní platformu na Telegramu, abychom alespoň dali najevo, že žijeme. A že se vrátíme. 

Teď jsme opět tady. Přesun do zahraničí a znovuzrození Protiproudu nebylo ani jednoduché, ani levné. I jeho provoz teď bude podstatně dražší. Museli jsme to však tak udělat (a velké díky všem, kteří se na tom kromě své vlastní práce po nocích podíleli!). Zvolili jsme totiž prostředí, které nelze už jen tak lehce rozmlátit hackerskými útoky (i když samozřejmě v tomto prostředí není nic stoprocentní - a my, z nějakých důvodů jsme se stali hlavním terčem státní odvety). Současně nám vypověděla služby agentura, která pro nás organizovala alespoň zčásti inzerci. Věříme, že se nám podaří dohodnout se s nějakou další zahraniční (v Čechách se nás nesmí inzerce ani dotknout), ale aktuálně jsme bez inzerce.

Teď je tedy náš provoz aktuálně zcela závislý na příspěvcích čtenářů. V posledních dnech před vypnutím finančních příspěvků přibylo - a mnohé chodily dokonce i v tomto "týdnu ticha". Díky vám, všichni známí i neznámí "spolupracovníci" zakázaného Protiproudu! Věříme, že nás v tom nenecháte ani nadále.

Jeden z mála prostorů pro svobodné šíření názorů a informací se tak dneškem opět otevírá - státní moci navzdory. Dáme u nás také možnost publikování i dalším kolegům ze "zakázaných webů" - zítra konkrétně europoslanci za SPD MUDr. Ivanu Davidovi.

V další bitvě o zachování posledních zbytků občanských svobod nás totalitní moc zatím nepřemohla.

Jsme zpátky.

Pojďte do toho s námi!




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky