Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Šéf OSN Guterrés a celý Západ v šoku: Ve válce se střílí! Co je v kobkách Azovstalu za poklady? Kanadský či americký generál? Špinavá jaderná nálož? Putin nic neslíbil. „Koridory pro skutečné civilisty jsou otevřené,“ řekl

Šéf OSN Guterrés a celý Západ v šoku: Ve válce se střílí! Co je v kobkách Azovstalu za poklady? Kanadský či americký generál? Špinavá jaderná nálož? Putin nic neslíbil. „Koridory pro skutečné civilisty jsou otevřené,“ řekl

29. 4. 2022

Tisk článku

Igor Pšeničnikov referuje o jednání šéfa OSN s Vladimírem Putinem podstatně jinak, než nám tvrdila média, ale především se ptá, co je v Azovstalu pro Západ tak vzácného, že by za něj prodal celý kyjevský režim

Je to opravdu hodně zvláštní válka, kterou prý vede bezskrupulózní Rusko: Do hlavního města údajně napadené země cestují proudy politických turistů, aby si zde udělali fotky pro PR kampaně. Při té příležitosti americkým a britským zbrojovkám dojednávají další dodávky jak dávno nepoužitelného šrotu, tak vyspělých zbraní, které mají jediné „poslání“: Rukama kyjevského režimu zaútočit na ruské vnitrozemí – a spustit plnohodnotné přepadení Ruska. Což je ostatně dlouhodobý (posledních osm let pak víceméně otevřený) cíl Spojených států (tzv. NATO), jenž pouze o čtyři roky zdrželo zvolení Donalda Trumpa.

Dalším z turistů v Kyjevě byl včera generální tajemník OSN António Guterres. Vydal se tam z Moskvy, kde orodoval za propuštění hrdlořezů skrývajících se dosud v podzemí železáren v Mariupolu. Vydal se tam přesto, že Moskva již před pár dny varovala: Nebudeme už brát na návštěvy západních velitelů Kyjeva ohled. Pokud Zelenského vyzývají, aby jejich zbraněmi zaútočil na Rusko, jsou pro nás stejně legitimní cíl jako vlaky a letadla napěchovaná zbraněmi.

pp

Čtete ZDE: Už není pochyb: NATO pod vedením USA vyhlásilo Rusku válku. Osm roků příprav. Britové již otevřeně: Napadneme teď ruské vnitrozemí ukrajinskýma rukama. Donutí ti šílenci Putina použít jaderné zbraně? Lze ještě odvrátit katastrofu?

Po jednání se Zelenským (opět se z „neznámých důvodů“ věnovali pouze podzemí Azovstalu) dopadla na jeden vojenský objekt v Kyjevě ruská raketa. Šlo zjevně pouze o „pozdrav“, jímž Moskva dala najevo, že svá předchozí varování myslí vážně. A soudruh Guterres (bývalý socialistický premiér Portugalska se tak s kolegy vždy tituloval) byl prý „šokovaný“.

No, jeden se mu nemůže divit. Takhle si válku určitě nepředstavoval. Že nenavštívil třeba Bělehrad, když za jeho premiérování NATO (Portugalsko je jeho členem) napadlo a bombardovalo tuto suverénní zemi (bez souhlasu OSN).

Podstatný je však důvod jeho návštěvy v Moskvě a Kyjevě. Zabývá se jím ve svém zasvěceném komentáři Igor Pšeničnikov:

pp

Čtěte ZDE: Potopení křižníku Moskva: Překročilo NATO bod, z něhož už nebude návratu? Ruský Pearl Harbor? Satan je v New Yorku za 30 minut. USA bez obrany? Proroctví experta: Konec civilizace je na dosah – a to je vlastně dobrá zpráva

Igor Pšeničnikov: Guterrés dostal za úkol zachránit „poklad“ z Azovstalu

Hlavním – a zřejmě jediným – účelem návštěvy generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese v Moskvě bylo přesvědčit prezidenta Putina, aby souhlasil s propuštěním vězňů z kobky závodu Azovstal v Mariupolu. Jací „ptáčci“ se to usadili v katakombách, že se o ně stará sám generální tajemník OSN?

Putin své trumfy nevynáší překotně

Protože Guterres po schůzce jako zaklínač mluvil výhradně o Azovstalu, je zjevné, že osvobození tajemných „nájemníků“ kobky bylo jeho hlavním úkolem. Potvrdilo to prohlášení, které v úterý zveřejnil jeho zástupce Stephane Dujarric: Prezident Putin prý v zásadě souhlasil se zapojením OSN a Mezinárodního výboru Červeného kříže do evakuace civilistů ze závodu Azovstal v Mariupolu, řekl Dujarric.

Ani Dujarric nemluvil o ničem jiném než o Azovstalu. Jeho slova však upřesnilo ruské ministerstvo zahraničí. Diplomaté vysvětlili, že Kreml je připraven „zvážit konkrétní iniciativy“ ke zmírnění utrpení civilního obyvatelstva v zóně speciální vojenské operace, což zahrnuje také iniciativy OSN. Přeloženo do prosté řeči znamená následující: Rusko dokonale chápe, proč Guterres přijel; byl zdvořile vyslyšen, ale nebylo mu slíbeno nic konkrétního; Rusko se bude chovat, jak uzná za vhodné.

pp

Čtěte: Další vyzbrojování Ukrajiny západními vládami: Perpetuum mobile. Po farma byznysu teď zbohatnou zbrojovky. Vše zaplatíme svou chudobou. I arogantní komik chce další desítky miliard. Je už západní veřejnost zcela v komatu?

Co víme o „vězních“?

Existuje mnoho důkazů o tom, že v kobce závodu Azovstal jsou kromě hrdlořezů nacistického pluku Azov blokováni i zahraniční vojáci. Jsou to jen žoldáci? Vojenští instruktoři NATO? Nebo se tu náhodou ztratili nevinní turisté?

Oficiální představitel ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov již dříve řekl: "Celkem od zahájení speciální vojenské operace přilákal kyjevský režim na Ukrajinu 6824 zahraničních žoldáků z 63 zemí světa." S odkazem na svědectví vojáků a důstojníků kyjevského režimu, kteří se vzdali, Konašenkov oznámil, že v podzemí Azovstalu bylo v rámci ukrajinské skupiny zablokováno až 400 zahraničních legionářů.

Většina z nich jsou občané evropských zemí a Kanady. Ostatně dokazuje to i fakt, že rádiové rozhovory mezi ozbrojenci probíhají v šesti cizích jazycích. V případě dalšího odporu budou všichni zničeni,“ řekl oficiální zástupce ministerstva obrany.

pp

Proč nepřišli Biden a Johnson?

Tajné služby vědí samozřejmě mnohem více než ministerstvo obrany oficiálně deklaruje. A je také jasné, jak žádoucí je dostat „zahraniční turisty“ z katakomb Azovstalu živé. Pak se mnohé vyjasní a pravděpodobně se ukáže něco, co Rusku dá trumf v rozhovorech s USA a NATO, hlavním „aktérem“ války proti Rusku.

(Zástupce Lidových milicí DLR Eduard Basurin řekl, že podle jeho informací se v závodě skrývá kromě dalších „osobností“ i kanadský generál. Fakt je, že tento voják nejprve „zmizel z dohledu“, a poté se objevily informace, že „odchází z kanadské armády a stěhuje se na Ukrajinu“. Basurin potvrdil, že je jedním z těch, které chce OSN zachránit.)

Právě proto nemohou Američané, Britové a jejich spojenci v NATO dovolit, aby blokovaní padli do ruských rukou. Nemohou přijet za Putinem a pokorně požádat o záchranu svých významných vojáků, které ostatně oficiálně nikdo nezná. Museli by také říci, co dělali v Mariupolu a konkrétně v Azovstalu, kde „pracovali“ dávno před zahájením Speciální operace. Na to se chrabří vůdci západního světa Putina zkrátka Putina zeptat nemohou.

pp

Čtěte ZDE: Počátek konce: Obklíčené jednotky hrdlořezů volají o pomoc. Stovky se jich vzdávají. Tvrdé jádro fanatiků zůstává a spílá Zelenskému a jeho protektorům: Vykašlali jste se na nás! USA nemají zájem. Divadlo propagandy je víc

Takhle jednoduché to je

Proto do Moskvy vyslali „neutrálního“ Guterrese, který se údajně stará jen o „civilisty“ v azovstalské kobce. Jsou tam civilisté? Jak se tam dostali? A proč? Z vlastní vůle? Logiku to moc nemá: Proč by se mírumilovný člověk stal součástí Ukronacistů z „Azova“, utekl s nimi na území obrovského závodu - a skryl se s nimi v kobce? A pokud přesto: Proč teď nevyjdou na světlo Boží, a prostě nejdou domů, jak jim opětovně nabízíme? S touto logikou Putin dostal Guterrese do situace, že prý neměl co odpovědět.

Ani na to, když jej prezident informoval, že Mariupol již opustilo s pomocí Ruska humanitárními koridory 130 000 - 140 000 lidí. A navrhl: „Pokud jsou na území Azovstalu nějací civilisté, mohou přece udělat totéž. A pokud nemohou, pak jde o zločin, protože tam ozbrojenci drží civilisty jako lidské štíty. Tedy pokud tam nějací jsou. Nejjednodušší věc, kterou lze udělat, je pustit tyto lidi ven. Tak jednoduché to je.“

Čtěte ZDE: Mariupol osvobozen: Proti zbytkům nácků už jen chirurgicky. Občané vítají osvoboditele se slzami v očích. Konečně jídlo, lékařská pomoc - a možnost dobít mobily. Kyjevský místodržící utekl. Otevírá se cesta k osvobození Oděsy?

(Anebo jde ještě o něco jiného? Množí se spekulace, které nelze z nezávislých zdrojů ověřit – jako například tato:

Vojáci, kteří se vzdali poblíž Azovstalu, uvedli, že do Mariopolu byla dodána jaderná hlavice nebo alespoň "špinavá jaderná nálož“ k útoku na Rusko. Do Charkova prý dorazila z Německa přes Estonsko 22. února, dva dny před zahájením speciální operace. Velení Ruské federace bylo varováno tajnou službou. Pokud to tak je, lze jen doufat, že ukrajinští nacisté nebudou v zoufalství chtít použít jadernou zbraň, kterou tam mají.

To je prý hlavní důvod, proč je velení NATO je momentálně v obrovské panice. Informaci o nukleární zbrani v Azovstalu měl potvrdit i výslech ukrajinských vojáků 36. brigády, kteří své zbraně dobrovolně odevzdali v Záporoží ruským ozbrojeným silám, a požadovali přesun co nejdál od Mariopolu, protože se obávají, že Azov nukleární zbraň nakonec použije.)

pp

Čtěte ZDE: Ruská TV: Potopením křižníku Moskva začala třetí světová válka. Vede Západ již otevřený boj s Ruskem? Osvobozený Mariupol se nadechuje k životu. Připomínka lidového povstání ve Slavjansku. Vše rozhodne bitva o Donbas

Chodba tak dlouhá, že nedohlédnete na konec

Zpátky ke Guterresově misi, zřejmě poslední, kterou se Západ dosud marně snažil umožnit zablokované zahraniční armádě a Azovským ozbrojencům vstoupit na území ovládané Kyjevem. Pokud chtějí vydávat své vojáky za „mírumilovné turisty“, je nutné získat souhlas Ruska s koridorem, který za prvé povede na území ovládané Kyjevem, za druhé Rusům nedovolí prověřit každého „v davu“.

Proto Guterres navrhl zřízení kontaktní skupiny, ve které „OSN, Rusko a Ukrajina budou moci společně diskutovat o tom, aby koridory byly skutečně efektivní, a nikdo neměl důvod se těmto koridorům vyhýbat. OSN je prý připravena během dvou až tří dnů spolu s Mezinárodním výborem Červeného kříže vyhodnotit situaci v závodě Azovstal, aby odtud evakuovali civilisty.

Prezident Putin však vyvrátil tvrzení, že ruské humanitární koridory nefungují: "Pane generální tajemníku, byl jste uveden v omyl." A informoval Guterrese, že Mariupol s ruskou pomocí opustilo již 140 000 lidí: „A mohou jít kamkoli: někdo chce do Ruska, někdo chce na Ukrajinu. Kamkoli! Žádného civilistu nedržíme, naopak jim poskytujeme všemožnou pomoc a podporu.“

pp

Čtěte ZDE: Svět se dává do pohybu: Co bude znamenat výsledek bitvy o Donbas? Zástupná válka Západu proti Rusku vše změní. Sankce USA a EU neutralizuje zbytek světa. Washington jen nevěřícně zírá. Brusel totéž. Kdo novými lídry?

Výmluvné mlčení

Putin šéfa OSN rovněž informoval, že existuje stejně bezpečná možnost i pro ukrajinské vojáky. „Jsme s nimi v kontaktu – s těmi, kteří sedí v kobkách Azovstalu, a mají dobrý příklad: své kolegy ve zbrani, kteří vyšli ven a složili zbraně,“ řekl prezident a poznamenal, že  část ukrajinských vojáků se vzdala i v jiných průmyslových zónách.

„Vzdalo se nejméně tisíc tři sta vojáků – možná teď už i podstatně více. Žijí v naprosto normálních podmínkách. Raněným je poskytována kvalifikovaná plnohodnotná lékařská péče,“ konstatoval Putin.

Guterres se zamračil a mlčel. A pak nechal raději jen svého zástupce Dujarrice, aby učinil prohlášení, že Putin „v zásadě souhlasí se zapojením OSN a Mezinárodního výboru Červeného kříže do evakuace civilistů z Azovstalu. závod v Mariupolu."

Možná to mlčení by bylo výmluvnější.

pp

Podle ovoce poznáte je: Impérium se hroutí. Západ nechce spravedlivý řád. Válečná osa USA - Brusel - NATO. Operace pod falešnou vlajkou i hlavní média řídí CIA. Vedou válku proti Rusku rukama zločinného kyjevského režimu

Pokrytec ke zvracení

Proč OSN a Guterres osobně mlčeli, když Kyjev osm let bombardoval civilisty vzbouřeného Donbasu? Proč si najednou až teď soudruh generální tajemník OSN vzpomněl, že tam žijí i civilisté – tedy jen na území ovládaném Kyjevem? Proč má o ně takovou starost až nyní?

Guterres stál v čele portugalské vlády (člena NATO) v letech 1995 až 2002. Byl premiérem v roce 1999, kdy NATO více než dva měsíce (bez souhlasu OSN, jejímž je nyní šéfem) bez milosti bombardovalo civilisty v Bělehradě a dalších srbských městech – a schvaloval toto barbarství. Netruchlil nad hynoucími srbskými dětmi. Pokrytectví, ze kterého se normálnímu člověku houpe žaludek. Veškerou Guterresovu náhlou péči o „civilisty“ z Azovstalu je proto nutné vynásobit nulou. A udělat, co uznáme za vhodné.

Včera, 28. dubna se Guterres sešel se Zelenským, aby mu předal nové instrukce od Američanů a Britů – s ohledem na pevnou pozici Moskvy. Počkejme tedy, s čím naši nepřátelé přijdou. A především na to, co se skutečně v podzemí Azovstalu skrývalo a skrývá.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky