Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Boj Západu proti Rusku na Ukrajině je jen dílčí problém: Právě vypukla světová válka o obilí! Vladimír Putin: Otevřeme přístavy, až zrušíte sankce. Jsme na tom v EU nejhůř. A bude ještě hůř. USA: Buď teď (což nejde), nebo nikdy

Boj Západu proti Rusku na Ukrajině je jen dílčí problém: Právě vypukla světová válka o obilí! Vladimír Putin: Otevřeme přístavy, až zrušíte sankce. Jsme na tom v EU nejhůř. A bude ještě hůř. USA: Buď teď (což nejde), nebo nikdy

20. 5. 2022

Tisk článku

Michal Svatoš varuje před světovou potravinou krizí, která se velmi rychle blíží a kde Rusko drží většinu trumfů

Bruselští váleční stratégové a plánovači dostali včera od Vladimíra Putina krutý Šach Mat! Ve středu 18. května se David Beasley, ředitel světového potravinového programu OSN obrátil na Vladimíra Putina, aby otevřel zablokované a obsazené ukrajinské přístavy pro export obilí z Ukrajiny se slovy: Pokud máte vůbec nějaké srdce pro zbytek světa, bez ohledu na to, co si myslíte o Ukrajině, musíte tyto přístavy otevřít!

pp

Ředitel světového potravinového programu OSN David Beasley

Zrušte sankce - a bude to

A včera přišla Putinova rázná odpověď – Přístavy otevřu, až budou přezkoumány (zrušeny) sankce na Rusko! Za touto odpovědí se skrývá Putinova současná obrovská síla. Jedinou větou oznámil 125 milionům lidí na světě, kteří jsou závislí na dodávkách pšenice, kterou jim OSN nakupuje na Ukrajině, a potom zadarmo rozdává, že hlad mít nebudou, pokud Západ zruší sankce. Co víc – dalším stovkám milionů lidí po celém světě, kteří za své výdělky nakupují ruskou, ukrajinskou a kazachstánskou pšenici, protože na světě neexistuje jiná možnost, jak by se nasytili, Putin oznámil, že vysoké ceny potravin a nedostatek mouky skončí v okamžiku, kdy Západ zruší sankce na Rusko!

Jediný klíč k nasycení stovek milionů lidí na celém světě, a jediný klíč k levným potravinám pro celý svět, tak nyní drží v rukou Brusel a Washington, a budou si muset dát velký pozor, protože vztek hladových, ať už proto, že nebudou mít co jíst, a nebo proto, že si jídlo nebudou moci dovolit koupit, se může rychle obrátit proti nim. Putin je prostě velký stratég – velmistr politiky, ať už si o něm myslíme, co chceme! V dnešní analýze celé tyto náhle zhmotněné americké Hunger Games rozebereme, abyste pochopili, jak jsou naši politici krátkozrací a jak vůbec netuší, jaké důsledky budou jejich nepromyšlené akce nakonec mít pro jejich voliče.

pp

Obilnice světa v ruských rukách

Na americké vládní mapě vidíte rozdělení produkce pšenice podle jednotlivých ukrajinských regionů. Pšenice je hlavní vývozní komoditou Ukrajiny, a na dodávkách ruské, kazachstánské a ukrajinské pšenice je závislá Afrika, Arabské země, Turecko, Jižní Amerika i značné části Asie a jižní Evropy. Rusko nyní blokuje veškerý vývoz pšenice z Ukrajiny přes námořní přístavy v Černém moři, a jiný způsob přepravy této pšenice k jejím odběratelům takřka není možný. Rusko k 20. květnu 2022 již obsadilo území Ukrajiny, které produkuje 30% celkové úrody ukrajinské pšenice (oranžová čára).

Ruský plán je obsadit nejméně území na jih od červené čáry. Tím by Rusko ovládlo 51% osevních ploch, kde je možné pěstovat  tzv. ukrajinskou ozimou pšenici. Jde o území, kde v době sklizně na konci léta vůbec neprší a pšenice se velmi snadno a levně sklízí. Bez dotací s levnou naftou dokáže tento ukrajinský stepní zemědělský prostor (pod červenou čarou) vytvářet roční zisk až neuvěřitelných 20 až 30%!

Takový pravidelný zisk je snem všech kapitalistů, obzvlášť, když zákazníci po celém světě nemají jinou možnost, než nakupovat a nebo trpět hlady! Rusko tak v současné době kontroluje obilnici světa na území Ukrajiny, Ruska a Kazachstánu, a bez ruského svolení nemůže z této obilnice světa, takřka nikdo nic vyvážet! Ruské ovládnutí prostoru jižně od červené čáry by Rusku navíc zajistilo monopol na pšenici a další rostlinné produkty z této obilnice světa a mnohamiliardové dolarové roční pravidelné zisky! Světová válka o ovládnutí obilnice světa právě začala! (Zpracováno na základě US vládních údajů)

pp

Čtěte ZDE: Svět se dává do pohybu: Co bude znamenat výsledek bitvy o Donbas? Zástupná válka Západu proti Rusku vše změní. Sankce USA a EU neutralizuje zbytek světa. Washington jen nevěřícně zírá. Brusel totéž. Kdo novými lídry?

Válka také o kuřata?

18. května John Rich, čelný představitel několika amerických důchodových fondů a ředitel hlavního ukrajinského pěstitele obilí kótovaného na londýnské burze oznámil, že neskončí-li válka na Ukrajině velmi rychle, svět se dostane do období hladu a drahých potravin. Podle Riche, který je považován za hlavního západního experta na ukrajinské zemědělství, veškerá současná bruselská opatření na vývoz ukrajinské zemědělské produkce mohou nahradit vývoz přes černomořské přístavy pouze z 25%, a potraviny i tak tato náhradní doprava neúměrně zdraží. (Ze sdělení a funkcí Johna Riche navíc nepřímo vyplývá, že hlavní majitelé mající zisky z pěstování ukrajinské pšenice, jsou západní investoři, často důchodové fondy.

Richem řízené zemědělské podniky na Ukrajině se navíc soustřeďily na produkci drůbežího masa, vykrmovaného pšenicí. Tato kvalitní kuřata se potom masivně vyvážela do arabského světa, kde začala konkurovat letité americké vývozní specialitě – vývozu mražených kukuřičných kuřat. Jde o mimořádný byznys, o který se byznys všech zemí bez milosti porve, aby si ho přivlastnil.

pp

Čtěte ZDE: Ruský pohled: Starý svět se hroutí. Propadá se Západ do postindustriální propasti? Konec finanční dominance USA. Válečné bubny Západ nespasí. Ekonomičtí obři povstávají na Východě. Rusko sankce nezlomí. Světu hrozí hlad

Budou je volit Ukrajinci

V česku se vlivný člen TOP 09 Marek Ženíšek 19. května obul do francouzského prezidenta Macrona, a dalších evropských státníků, a nařknul je, že nechtějí vzít Ukrajinu do EU, protože se s Ukrajinou nechtějí dělit o bruselské zemědělské dotace. Ženíšek tak opět potvrdil, že Česku nyní vládne koalice lidojedů. TOP -09 a další vládní strany ODS, KDU-ČSL, STAN i Piráty přeci nikdy netrápilo, a ani teď je netrápí, že čeští zemědělci dostávali, a ještě stále dostávají nesrovnatelně nižší zemědělské dotace na hektar než západoevropští farmáři. Ženíšek z TOP-09 tak opět potvrdil,  že vláda kašle na Čechy, a české ceny potravin, a chová se, jako by ji volili ukrajinští voliči (což se možná brzy stane)!

O co ve válce na Ukrajině vlastně jde, je zřejmé z této věty: Definitivně připoutat Ukrajinu k Západu je sen celé jedné post-sametové generace českých politiků a diplomatů. A nyní je tento cíl na dosah. Věta byla publikována v článku: Česko v čele Evropy může vyrvat Ukrajinu z Putinových spárů, uveřejněném na Seznamu a oslavujícím politiku Fialovy vlády. Jak z článku opět snadno zjistíte, cílem budoucího českého předsednictví bruselské unii, nemá být pomoci Čechům a Česku, ale proslavit vládnoucí české politiky-lidojedy na poli válečném.

pp

Čtěte ZDE: Na prahu bídy: Proč Fiala tak usilovně maká na likvidaci českého zemědělství? Neschopnost? Ne, bruselský plán úplné kolonizace ČR! Le Penová na to jde opačně. Sankce proti Rusku nám pak dají zlatou ránu. Chleba brzy za stovku

Jsme na to nejhůř - a bude ještě hůř!

O tom, že Česko bude zasaženo nynější krizí drahoty a nezaměstnanosti vyvolané bruselskou politikou nejhůře ze všech zemí celé Evropské unie,  česká vláda Petra Fialy jednat v Bruselu nehodlá. Vždyť přeci Češi nejsou důležití, a brzy budou ukrajinskou a další imigrací a korespondenční volbou stejně nahrazeni poslušnějšími voliči. Irská vláda, která má oproti fialovské české stagnaci 27krát násobný hospodářský růst, se do krve s Bruselem celá léta hádá o každou výhodu pro Irsko! Výsledek: Růst ekonomiky o 27% pro Irsko v letošním roce! Výsledek servility českých lidojedů politice Bruselu = Česko - 0,7% růstu!

Jako jediná země v celé EU se už propadáme do záporných ekonomických čísel, a jako jediná země EU už jsme zasaženi klasickou recesí a krizí. Lidojedi místo záchranné brzdy pro Čechy raději chystají dlouhou válku. Lijí miliardy do zastaralých zbraní, místo aby pomohli občanům a nastartovali ekonomiku. Stejně jako za úřadování Kalouska (TOP-09) za krize 2008-2013, tak budou Češi kvůli této politice opět nejhůře ekonomicky postiženým národem Evropy!

Dokud se lidojedů nezbavíme ve volbách, aby už neškodili,  budou Češi stále chudnout a chudnout. Místo aby jako jiné národy s chytřejšími politiky bohatly a bohatly. Ukrajinská despocie se za léta vlády probruselských oligarchů ekonomicky propadla pod úroveň Egypta. A už i Etiopie jí začala před válkou předstihovat. Ostatně proto soudím, že Bruxelae a jeho domácí nohsledi musí být zničeni ještě dřív, než z nás všech učiní své nemajetné otroky. 

pp

Čtěte ZDE: Je to ještě jinak: Útok USA na Rusko skrze kyjevský režim je jen zástěrka. Cílem je zkáza ekonomiky a hlad ve světě – včetně Západu. Že to nedává smysl? Pro trockistické šílence, kteří ovládli Washington, ano. To je ten Velký reset!

19. května vydal Institut pro studium válek v USA svoji nejnovější analýzu konfliktu na Ukrajině. Je prostá – Institut došel ke zjištění, že nezaútočí-li Ukrajina okamžitě na Rusy a nezažene je zpět za hranice, nikdy se jí to už nepodaří. Rusko tak bude ovládat na věky jak obilnici světa Ukrajinu, tak nerostnou pokladnici světa Sibiř.

Rusko a Čína tak budou mít k dispozici všechny pilíře moderní ekonomiky – levné energie, suroviny a potraviny. Z nich díky srovnatelným technologiím vyrobí levné výrobky a zaplaví jimi svět. Evropský průmysl přijde o svá zbývající africká, jihoamerická a asijská odbytiště, protože naše výrobky nebudou konkurenceschopné.

EU zkrachuje a Evropané skončí jako nezaměstnaní. To vše "díky" šílené bruselské maoistické politice záměrně drahých energií a potravin!

Že by byla Ukrajina nyní schopna okamžitě vytlačit Rusy za hranice, lze s úspěchem pochybovat. O tom, že si jí to nepodaří ani později, už nepochybují ani váleční experti v USA.

Koho volit, aby naše děti přežily a nebyli doživotními outsidery, nechť si rozmyslí každý sám.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky