Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Stínová blokace: Jak nás internet tajně cenzuruje. Proč jsou diskuse tak divné? Hlavně nikoho nenakazit svobodným myšlením. Jaké budou další epidemie? Systém vám vysvětlí, co jste, a kam patříte. Něco tu nehraje? Jdou po vás!

Stínová blokace: Jak nás internet tajně cenzuruje. Proč jsou diskuse tak divné? Hlavně nikoho nenakazit svobodným myšlením. Jaké budou další epidemie? Systém vám vysvětlí, co jste, a kam patříte. Něco tu nehraje? Jdou po vás!

1. 6. 2022

Tisk článku

Nikola Bornová na jednom typickém příkladu ukazuje, jakým podvodnými a hlavně nenápadnými metodami ovlivňují velké technologické společnosti prostřednictvím internetu myšlení lidí a snaží se deaktivovat a rozbít jakýkoli odpor

Před rokem jsem napsala článek o tom, jak zákeřně funguje moderní manipulace a cenzura na internetu – pokud jste si ho ještě nepřečetli, určitě to udělejte. Sice tím nezměníte to, jak šíleně podvodný a manipulativní svět moderního korporátního internetu je, ale aspoň budete trochu lépe vědět, na co si dávat pozor.

Dnes vám můžu i z vlastní zkušenosti ukázat hezký příklad toho, jak funguje jeden z těchto nástrojů pro manipulaci uživatelů – tzv. shadowban

Stínový zákaz

Tenhle velmi zákeřný “stínový zákaz” funguje tak, že vás poskytovatel platformy v podstatě zablokuje, ale pro vás všechno vypadá, jako kdyby se nic nestalo. Sociální síť vám o tom samozřejmě nic neřekne, udělá to nenápadně a nechá vás žít v iluzi, že všechno funguje tak, jak má. Takže vy si v poklidu píšete komentáře, postujete fotky či nahráváte videa jako kdybyste žili v normálním světě poctivých firem, vše pro vás vypadá v pořádku…ale váš obsah je ve skutečnosti pro ostatní neviditelný. 

V praxi to vypadá takhle – když jsem do YouTube zalogovaná a napíšu komentář, vypadá všechno v pořádku a nemám žádný důvod pojmout jakékoli podezření.

Je tu ale jeden drobounký problém – YouTube moje komentáře pro ostatní zákeřně schovává, abych nikoho nemohla svým ideozločineckým myšlením nakazit.

 

YouTube je ale v manipulaci ještě rafinovanější. Aby vaše tajná izolace nebyla tak podezřelá, tak se váš obsah přeci jen sem tam někomu ukazuje. Vaše video tedy získá pár desítek shlédnutí, váš komentář možná zázrakem někdo olajkuje nebo na něj dokonce i zareaguje a tak dále.

Už chápete, proč jsou diskuze na YouTube (ale i ostatních korporátních sítích) někdy tak divné? Sekce komentářů třeba hlásí, že je tam 16 komentářů, ale vy jich vidíte jen 9. Lidi tam občas podivně reagují na “duchy”, kteří v diskuzi vůbec nejsou. A komentáře se samozřejmě neřadí od těch nejvíc lajkovaných k těm s nejmenším počtem palečků, ale jsou za sebou srovnané podle jiných a neustále měněných pravidel, které jsou nám dokonale skryté.

Takže i když dáte “Řadit od nejoblíbenějších”, tak prvních 10 komentářů jsou často komentáře aktivistů s vlaječkou “aktuální věci” v profilové fotce a s pár lajky, a po nich teprve přijdou komentáře “nedostatečně progresivních kremlobotů” s tisíci lajků. Takhle fungují třeba i diskuze na úžasných Seznam Zvratkách. K tomu si ještě připočtěte komentáře od čím dál dokonalejších botů a máte perfektní peklíčko falše a manipulace.

Čtěte ZDE: Zpráva o vítězné bitvě z naší občanské války: Zbabělci a lháři z nás mají pořád větší strach. Hurá, nebo fuj? Lesk a bída kurtizán v politice i v médiích. Lidový hněv je smete. Nám můžou vzít jen okovy. Díky, nepodvolení!

Bouřit se?

Když je tedy váš obsah schováván tímhle nechutně manipulativním způsobem, tak vám trvá mnohem déle, než si uvědomíte, že tu něco nehraje. Zákeřnost téhle metody spočívá i v tom, že se zdá, jako by byl o váš obsah strašně malý zájem – záměrně to vyvolá pocit, že nikoho nezajímáte, nikdo s vámi nesouhlasí a vlastně jste s tím svým neandrtálským viděním světa sami jako kůl v plotě. Pro vás to má znamenat:

Nemá smysl cokoli psát ani komentovat.

Je zbytečné cokoli tvořit.

Nemá smysl se bouřit.

Jste jen hmyz, a nikoho nezajímáte.

Takhle šikovně vás systém manipuluje a demotivuje. Takže se přestanete snažit a budete pokorně papat amarouny z namletého hmyzu, tiše spát ve svém maličkém podu podobném rakvi (samozřejmě pravidelně dezinfikovaném!), půjdete se sklopenou hlavou na sedmou injekci proti nějaké další nemoci z harmonogramu globalistů a když kolem vás budou zblbnuté zombie řvát fašistická hesla, tak se jen smutně pousmějete, a raději si ucpete tu svoji nevymáchanou hubu korkem od vína.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky