Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bilderberg: Navenek smích, za zdmi hrůza. Loni tématem válka proti Rusku. Teď Čína. Putinův nápad s rubly za plyn jim vyrazil dech. Nedozírné následky? Ekonomický hurikán? Pan Zircon vše z povzdálí zatím jen tiše sleduje...

Bilderberg: Navenek smích, za zdmi hrůza. Loni tématem válka proti Rusku. Teď Čína. Putinův nápad s rubly za plyn jim vyrazil dech. Nedozírné následky? Ekonomický hurikán? "Pan Zircon" vše z povzdálí zatím jen tiše sleduje...

6. 6. 2022

Tisk článku

Pepe Escobar informuje o víkendovém zasedání Bilderbergu ve Washingtonu, po kterém letos v podstatě neštěkl ani pes, což jen dokumentuje narůstající převahu Číny a Ruska ve hře na "globální šachovnici", které se Západ už nezbaví ani tím, že by ji jako vždycky dřív (v případě neúspěchu) prostě shodil na zem...

Když se účastníci Davosu a poskokové z Bilderbergu podívají na Velkou šachovnici, musejí vědět, že jejich éra věčného oběda zdarma končí.

Nenápadně, pod obrannými valy jako hrozící virus, právě probíhá 68. setkání Bilderbergu ve Washingtonu. Letos nic zvláštního k vidění. Žádná „tajná kabala“. Jen poslušná, „rozmanitá skupina politických vůdců a expertů“, která si povídá, směje se, baví se.

Přesto si nelze nevšimnout, že výběr místa vypovídá více než celá – do základů spálená – Alexandrijská knihovna. V roce ohlašujícím explozi tolik očekávané zástupné války NATO s Ruskem, diskuse o jejích nesčetných důsledcích vyhovuje hlavnímu městu Říše lží mnohem více než v Davosu před několika týdny, kde je jistý Henry Kissinger málem přivedl k šílenství prosazováním nutnosti toxického kompromisu zvaného „diplomacie“.

pp

Čtete ZDE: Být, či nebýt: Nálada se mění i v USA. Nejen Kissinger, teď také NYT. Nejde o Ukrajinu, ale nastolení NWO. Zelenský už Západ unavuje. Jak zabránit světové válce? Mír má ještě šanci

Hoši, co spolu mluví

Nicméně seznam účastníků Bilderbergu 2022 je opět radost prohlížet. Zde jsou jen některé ze stálic:

James Baker, nyní pouhý ředitel Úřadu pro hodnocení sítě v Pentagonu.

José Manuel Barroso, bývalý šéf Evropské komise, později příjemce zlatého padáku v podobě předsedy Goldman Sachs International.

Albert Bourla, velký chlap z Pfizeru.

William Burns, ředitel CIA.

Kurt Campbell, chlápek, který vynalezl Obamovi a Hillary „návrat USA do Asie“, nyní koordinátor Bílého domu pro Indo-Pacifik.

Mark Carney, bývalý Bank of England, jeden z architektů Velkého resetu, nyní místopředseda Brookfield Asset Management.

Henry Kissinger, věčný hlas establishmentu (nebo válečný zločinec: vyberte si).

Charles Michel, předseda Evropské rady.

Minton Beddoes, šéfredaktor časopisu The Economist, který nepochybně v nadcházejících titulních článcích časopisu náležitě přenese všechny hlavní směrnice Bilderbergu k ještě bezvýznamnějším, než je on sám.

David Petraeus, certifikovaný poražený nekonečných vln čehokoli a předseda KKR Global Institute.

Mark Rutte, jestřábí premiér Nizozemska.

Jens Stoltenberg, nejvyšší papoušek NATO, pardon, generální tajemník.

Jake Sullivan, ředitel Národní bezpečnostní rady.

pp

Čtěte ZDE: Nový světový řád: Vyhozen dveřmi, tlačí se oknem. Zástupná válka USA proti Rusku na Ukrajině. Začal ji Kyjev, nikoli Moskva. Podle amerických not vesele k sebevraždě. Nová kolonizace Evropy. Pokud budeme ještě vůbec existovat

Kluci, kteří rozhodují, jsou jinde

Ideologickou a geopolitickou příslušnost těchto členů „diverzní skupiny“ není třeba dále rozvádět. Když zjistíme, o čem budou diskutovat, bude to mnohem více sexy.

Mezi jinými najdeme „výzvy NATO“; „Indo-pacifické přeskupení“; „kontinuita vlády a ekonomiky“ (konspiračně by mohlo jít o kontinuitu v případě jaderné války); „narušení globálního finančního systému“ (již probíhá); „zdraví po pandemii“ (konspiračně řečeno Jak připravit další pandemii); „obchod a deglobalizace“; a samozřejmě výběr hovězích steaků nejoblíbenějších: Rusko a Čína.

Protože Bilderberg dodržuje pravidla mlčenlivosti synů rodiny cosa nostra, obyčejní smrtelníci nebudou mít jako obvykle ponětí o tom, co vlastně „navrhli“ nebo "schválili", a nikdo z účastníků o tom nebude moci mluvit s nikým jiným. Jeden z mých nejlepších newyorských zdrojů s přímým přístupem k většině "Vládců vesmíru" rád vtipkuje, že Davos a Bilderberg jsou jen pro kluky na doručování zpráv: Kluci, kteří opravdu inscenují show, se ani neobtěžují ukázat. Skutečná rozhodnutí dělají úplně jinde.

Přesto každý, kdo podrobně sleduje prohnilý stav „mezinárodního řádu založeného na pravidlech“, bude mít o "klábosení" na Bilderbergu v roce 2022 poměrně dobrou představu. Asi nejvíce je letos zajímá:

Čtěte ZDE: Hlas (necenzurované) Ameriky: Dolar čeká pád. Nahradí ho „plynový“ rubl krytý zlatem? Nejde jen o topení. Bez hnojiv vypukne hladomor. Nákupní horečka už i v Německu. Sankce jsou bumerang. Co způsobí v USA?

Co říkají Číňané

Ministr zahraničí Little Blinken – Sullivanův pomocník v probíhajícím remaku Dumb and Dumber  – nedávno trpce prohlásil, že Čína „podporuje“ Rusko na Ukrajině, místo aby zůstala neutrální.

Není nepodstatné,že tenhle Little Blinken naznačuje, že Peking chce destabilizovat Asii a Tichomoří – což je notoricky známá absurdita. Přesto je to hlavní narativ, který musí vydláždit cestu USA k tomu, aby rozvinuly svůj „indo-pacifický“ výmysl. A to je základní zpráva, kterou "messenger boys" Sullivan a Kurt Campbell doručí této letošní „různorodé skupině“.

Davos – se svou novou samozvanou mantrou „Velký reset“ – zcela vyloučil ze svého dohledu Rusko. Bilderberg je letos především o "zadržování Číny" – která je koneckonců existenční hrozbou číslo jedna pro Říši lží a její uctivé služebníčky.

Spíše než čekat na kousky Bilderbergu, které vyjdou v The Economist, je mnohem produktivnější zjistit, co si o novém „kolektivním Západu“ myslí průřez čínskou inteligencí, která má vliv.

Začněme Justinem Lin Yifu, bývalým hlavním ekonomem Světové banky a nyní děkanem Institutu nové strukturální ekonomie na Pekingské univerzitě, a Sheng Songchengem, bývalým šéfem Finančního průzkumu a statistiky Bank of China.

Uvádějí, že pokud Čína do konce května dosáhne „dynamiky nulové infekce“ na Covid-19 (to se skutečně stalo: viz konec šanghajského blokování), může čínská ekonomika v roce 2022 vzrůst o 5,5 %.

Čtěte ZDE: Putin a Si brání demokracii před západní demokraturou: Svět je nyní v nové fázi. Demokracie a'la Západ není univerzální. Každá země má právo na svou vlastní cestu. Proti západní uniformitě. Pakt největšího s nejlidnatějším státem světa

Amerika už válku proti Číně zahájila 

Číňané odmítají imperiální pokus vytvořit „asijskou verzi NATO“: „Dokud bude Čína nadále růst vyšším tempem a bude se otevírat, evropské země a země ASEAN se nebudou podílet na oddělovací pasti USA, která se tímto způsobem snaží zajistit alespoň nějaký ekonomický růst a udržet pracovní místa."

Tři akademici ze Shanghai Institute of International Studies a Fudan University se dotýkají stejného bodu: Američany oznámený „Indo-Pacific Economic Framework“, který má být ekonomickým pilířem indicko-pacifické strategie, není ničím jiným než těžkopádným pokusem "oslabit vnitřní soudržnost a regionální autonomii ASEAN."

Liu Zongyi zdůrazňuje, že pozice Číny v srdci nesmírně propojených asijských dodavatelských řetězců „byla konsolidovaná“, zvláště nyní s nástupem největší obchodní dohody na planetě, Regionálního komplexního ekonomického partnerství (RCEP).

Chen Wengling, hlavní ekonom think-tanku v rámci klíčové Národní komise pro rozvoj a reformy, si všímá „komplexní ideologické a technologické války proti Číně“, kterou zahájili Američané.

Čtěte ZDE: Marné naděje Západu: Staré provokace již nefungují. Rozbít spojenectví mezi Ruskem a Čínou není možné. Popravený německý viceadmirál prozradil veřejné tajemství. Dvě strategie – obě zcela nereálné. Putin jede do Pekingu

Zbavit se amerických dluhopisů, jak nejdříve to půjde...

Rád však zdůrazňuje, že obě země dosud „nejsou připraveny na horkou válku, protože americké a čínské ekonomiky jsou stále ještě úzce propojeny“. Rozhodujícím faktorem je, že „USA dosud neučinily podstatný pokrok v posilování svého dodavatelského řetězce se zaměřením na čtyři klíčové oblasti včetně polovodičů“.

Chen se obává o „čínskou energetickou bezpečnost: „Mlčení Číny“ k americkým sankcím vůči Rusku, které „mohou vyústit v odvetu USA“. A co je zásadní, jak tím „bude ovlivněn čínský plán na vybudování iniciativy Pásu a Stezky (BRI) s Ukrajinou a zeměmi EU“. V praxi se prý stane to, že BRI začne upřednostňovat ekonomické koridory napříč Íránem a západní Asií, stejně jako Námořní hedvábnou stezku, namísto transsibiřského koridoru přes Rusko.

Je tak na Yu Yongdingovi z Čínské akademie sociálních věd (CASS) a bývalém členu Výboru pro měnovou politiku Centrální banky, aby poznamenal, že „světový finanční systém a americký dolar se staly zbraněmi geopolitických nástrojů. Neslýchaně ohavné a arogantní chování USA při zmrazování ruských devizových rezerv nejen vážně poškodilo mezinárodní důvěryhodnost USA, ale současně nevratně otřáslo úvěrovými základy dominantního mezinárodního finančního systému na Západě.“

Vyjadřuje shodu mezi čínskými zpravodajskými informacemi, že „pokud dojde k otevřenému konfliktu mezi USA a Čínou, pak budou zámořská aktiva Číny vážně ohrožena - Čína jich tam má obrovské zásoby. Proto je naléhavě nutné co nejrychleji snížit podíl aktiv denominovaných v amerických dolarech v jejím portfoliu rezerv."

Prakticky všem sektorům čínské společnosti dominuje vážná debata o americkém zbrojení světového finančního kasina. Závěry jsou nevyhnutelné: zbavit se amerických státních dluhopisů, rychle, všemi nezbytnými prostředky; větší dovoz komodit a strategických materiálů (tedy význam rusko-čínského strategického partnerství); a pevně zabezpečit zámořská aktiva, zejména devizové rezervy.

pp

Čtěte ZDE: Svět se dává do pohybu: Co bude znamenat výsledek bitvy o Donbas? Zástupná válka Západu proti Rusku vše změní. Sankce USA a EU neutralizuje zbytek světa. Washington jen nevěřícně zírá. Brusel totéž. Kdo novými lídry?

Tahle šachovnice je ztracena

Mezitím Bilderbergova „různorodá skupina“ na druhé straně rybníka diskutuje o tom, co se stane, pokud krize donutí MMF vyhodit západní ekonomiky do povětří (klíčový plán k implementaci Velkého resetu).

Začínají doslova šílet z toho, jak se pomalu, ale jistě vynořuje alternativní měnový a finanční systém založený nikoli na dolarech, ale na zdrojích: přesně to, o čem v současné době diskutuje a co navrhuje Eurasijská hospodářská unie (EAEU).

Představte si systém postavený proti všem předpokladům Bilderbergu, v němž aktéři z globálního Jihu (bohatí na zdroje, ale ekonomicky chudí) budou schopni vydávat své vlastní měny kryté komoditami - aby se nakonec zbavili statutu otrockého rukojmí amerického Mezinárodního měnového fondu (MMF). Proto teď všichni věnují tak napjatou pozornost zdrcujícímu ruskému experimentu s plynem za ruble.

Není divu, že davoští a bilderberští "messenger boys" jsou při pohledu na tuto Velkou šachovnici snad poprvé opravdu naplněni hrůzou: Jejich éra věčného oběda zdarma (placeného vydíranými a drancovanými) je nejspíš u konce. 

Oni totiž - nemají kam jít. Dokonce i Jamie Dimon z JP Morgan – který se letos už ani neobtěžoval zaskočit do Bilderbergu – je vyděšený a říká, že přichází ekonomický „hurikán“. Ani dosud obvyklé převrácení šachovnice už není žádným řešením:

V nejhorším případě to může být pozvánka na slavnostní návštěvu (nikoli ve smokingu) pro mimořádně výkonné ruské pány Sarmata či Zircona s jejich obdivuhodnou hypersonickou bublinou.

Bublina Bilderberg brzy praskne a zmizí.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky