Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Evropa před poslední červenou linií: Budou evropské národy obětovány již ve třetí válce za posledních 100 let? Gavrilovovo varování a blížící se generál mráz. Kyjev ostřeloval zajaté nácky z pluku Azov. Začali totiž mluvit...

Evropa před poslední červenou linií: Budou evropské národy obětovány již ve třetí válce za posledních 100 let? Gavrilovovo varování a blížící se generál mráz. Kyjev ostřeloval zajaté nácky z pluku Azov. Začali totiž mluvit...

29. 7. 2022

Tisk článku

Jurij Selivanov komentuje poslední ruské kroky na mezinárodním poli a vytyčení nepřekročitelných hranic za které Moskva za žádných okolností nepůjde

Západoevropská elita, která zcela ztratila schopnost prosazovat politiku nezávislou na Spojených státech, je ve skutečnosti připravena obětovat své národy již ve třetí kontinentální válce za posledních sto let.

Čas se krátí

Ruští představitelé dávají stále jasněji najevo, že čas na rozhovory se Západem při jeho ubývajících zbytcích zdravého rozumu se rychle krátí. Ani příkladně politicky korektní mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov se už netají tím, že Moskva vnímá rostoucí energetické problémy Evropské unie jako naprosto nezbytný důsledek sankcí vůči Rusku. A netají se tím, že evropský Západ ve skutečnosti dělá vše pro to, aby energetickou krizi na svém území co nejvíce vyhrotil.

pp

Čtete ZDE: Pět měsíců, které prozradily skutečný stav: USA a jeho křoví zvané NATO na válku s Ruskem nemá. Západ Ukrajinci pohrdá stejně jako Rusy. Moskva teď nepříteli zvedne "práh bolesti". Zatím ekonomicky. A donutí-li ji, pak...

„Víme, že nyní se technické možnosti čerpání zmenšily, zúžily, protože proces údržby různých bloků je mimořádně náročný z důvodu omezení a sankcí ze strany Evropy, konkrétně Evropské unie. Tyto sankce neumožňují promptně provádět údržbu, měnit náhradní díly, provádět větší opravy a jinou běžnou údržbu zařízení potřebných k čerpání,“ řekl Peskov. Podle něj "pokud se tyto práce provedou, Gazprom bude moci čerpat více."

Gavrilov na Fóru OBSE Evropu varoval

Oficiální představitelé ruského ministerstva zahraničních věcí, které odráží ruskou zahraniční politiku v její celistvosti a reálném stupni tvrdosti, se k téže otázce vyjadřují ještě jasněji a bez kličkování.

Plyne to i z vystoupení K. J. Gavrilova, vedoucího delegace Ruské federace na jednání ve Vídni o vojenské bezpečnosti a kontrole zbrojení na 1019. plenárním zasedání fóra OBSE pro bezpečnostní spolupráci, 27. července 2022:

„Západ si odmítá přiznat, že důvodem speciální vojenské operace na Ukrajině bylo dlouhodobé odmítání brát v úvahu oprávněné zájmy národní bezpečnosti Ruské federace. Naše obavy nebyly brány vážně. Válečná mašinérie NATO se blížila k ruským hranicím. V důsledku toho jsme byli nuceni začít bránit svou suverenitu a právo na bezpečnou budoucnost jinými prostředky. V tomto kole Velká Británie, Kanada a Evropská unie obviňují Rusko, ale pod vedením Spojených států amerických již osm let připravovaly Ukrajinu na válku s naší zemí.

pp

Čtěte ZDE: Velké Provizorium: Pokusy o zničení Ruska trvají již stovky let. Amerika - mýtický Babylón. Klidný rozpad Unie, nebo občanská válka? Vstal Hitler z mrtvých? Putinova červená linie a casus belli. Nadzemská výzva k proměně trvá

Přitvrdíme

Nyní tyto „majáky demokracie“ dělají vše proto, aby prodloužily konflikt a způsobily maximální škody Rusku a jeho národu. Levně se z toho však už nedostanou. To garantujeme. Nárůst transferu západních zbraní do Kyjeva může přimět Ruskou federaci přistoupit k daleko tvrdším reakcím. Zbraně a vojenského vybavení ze Západu jsou takové, že již představují přímou hrozbu pro naše občany. Za těchto podmínek vytlačíme neonacisty od našich hranic úměrně k dosahu raketových systémů používaných Kyjevem. A co dál? Uvidíme.

Bereme vážně, že Washington tlačí na své evropské satelity, aby úzce spolupracovaly s Kyjevem a zhoršily vztahy s Moskvou, nutí je cvičit ukrajinské vojáky a využívat jejich území jako tranzitní zónu pro dodávky zbraní. To může vést k rozšíření zóny ozbrojeného konfliktu. Kolegové, nedovolte, aby zámořští pánové otupili vaši ostražitost: pokud Ozbrojené síly Ukrajiny použijí proti ruskému území americké MLRS nebo jiné zbraně NATO s dlouhým doletem, následky budou více než vážné.

Státy Západu příliš dlouho ignorovaly vše, co se jim Ruská federace snažila zprostředkovat. Vzpomeňte si, co jsem vám řekl loni v prosinci. Vnímejte, co vám říkáme. Blížící se „generál mráz“ a úspěšný průběh speciální vojenské operace postaví vše do úplně jiného světla. Je nám líto Evropy, pokud se nevzpamatuje.“

pp

Čtěte ZDE: Soudný den se blíží: Americký HIMARS v ruských rukách. Lavrov: Je třeba osvobodit celý východ Ukrajiny. Povede pád Slavjansku k omezení západní pomoci? Zelenský jde zvolna ke dnu. Co si urve Polsko a Rumunsko?

Různé podoby konfliktu

Je jasné, že oficiální představitel Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace si už ze své podstaty nemůže jen tak něco vymýšlet. V souladu s tím tento text plně odráží pozici nejvyššího ruského vedení.

V této souvislosti je třeba upozornit na mimořádnou tvrdost hodnocení v něm obsažených, která nenechávají žádné pochybnosti o tom, že Ruská federace nenechá bez následků žádné pokusy Spojených států, v podobě jejich kyjevského instrumentária, přenést válku v plném rozsahu na území Ruské federace.

Pokud Západ zrealizuje takový scénář, Rusko v první řadě využije ekonomická opatření, zejména energetického charakteru, což je zcela jednoznačné z věty o „blížícím se generálu mrázovi“. Taková opatření budou určitě hlavní prioritou, protože použití vojenské síly je vždy tvrdším a silnějším způsobem vlivu než ekonomický tlak.

pp

Čtěte ZDE: Na prahu velkého finále: Klid před bouří? Ohnivé peklo v Nové Kachovce. Odpověď Ruska bude tvrdá. Vyhlásí Ukrajině válku? Stačí první sestřelený satelit... a bohužel nejen Fiala pozná, co to je "být ve válce"

Rusko se bude bránit všemi prostředky

Rusko už nevylučuje další eskalaci své reakce až po rozšíření zóny ozbrojeného konfliktu. A protože nyní je takovou zónou území Ukrajiny a Ruská federace se zjevně nechystá rozšiřovat konflikt na své území, pak se můžeme bavit jen o státech Evropské unie.

Toto je nejpřímější a nejextrémnější varování, jaké si lze představit. A běda Evropě, pokud se ukáže, že to nevyslechla. Rusko se bude bránit všemi prostředky

Kyjev ostřeluje své vlastní zajaté nácky z pluku Azov

Asi abychom ještě lépe pochopili s kým máme co do činění, přichází zpráva, že kyjevský režim začali ostřelovat své vlastní zajaté bojovníky z pluku Azov - protože začali vypovídat:

V noci 29. července zaútočily ukrajinské jednotky na Jelenovku v Doněcké lidové republice. Úder pravděpodobně zasadily přesně naváděné střely MLRS HIMARS. Jak vysvětlil náměstek ministra informací DLR Daniil Bezsonov, cílem útoku byla trestanecká kolonie. V ní je, jak je známo, několik stovek příslušníků z nacistické skupiny Azov, kteří se vzdali v mariupolském závodě Azovstal.

pp

Čtěte ZDE: Malý Den vítězství: Zhroucení ukrajinské fronty u Lisičansku. Putin: Odpočiňte si. Dienego: Trochu později. Oslavy jak v Praze 1945. Některá západní média mění tón. Pět příčin porážky Západu. Deprese v Bílém domě

Došlo k přímému zásahu jedné z budov, v níž se nacházejí ukrajinští váleční zajatci. Podle předběžných údajů zahynulo 40 lidí, dalších 130 bylo zraněno. Správa kolonie varuje, že čísla nemusejí být konečná, protože nadále probíhá odklízení sutin.

„Vojensko-politické vedení Ukrajiny se zjevně rozhodlo zbavit se zbytečných svědků vlastních zločinů.  Nyní musí být tito bastardi stále chráněni před ostřelováním,“ napsal Bezsonov. Incident komentoval také známý ukrajinský novinář a vojenský analytik Jurij Podoljaka. Upozornil na fakt, že k ostřelování svých vlastních lidí sáhl Kyjev hned poté, co se objevilo video, kde se nacisté „Azova“ začali přiznávat ke svým zločinům, aby si zachránili kůži.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky